KATAI NA KORAK OD ISTORIJE! Tako malo ga deli od toga!
Aleksandar Katai, Foto: Starsport©

velemajstor

KATAI NA KORAK OD ISTORIJE! Tako malo ga deli od toga!

Zvezdina desetka!

Objavljeno:

Veliko priznanje i obaranje individualnog rekorda je pred umetnikom u kopačkama - Aleksandrom Kataijem, jer veštog driblera dele samo dva pogotka da se izjednači, a tri da prestigne prvu Zvezdinu zvezdu - Rajka Mitića po efikasnosti u crveno-belom dresu.

Idelana prilika čeka Kataija već u nedelju od 16 časova kada ćemo odmeriti snage na Marakani sa Radničkim 1923 u domaćem prvenstvu.

Kataijevo ime je već upisano zlatnim slovima u istoriju Zvezde, a predstojeći meč protiv Radničkog iz Kragujevca biće idealna prilika da Magiko nadmaši prvog među jednakima. Naime, prva Zvezdina zvezda i pokretač crveno-bele mašinerije - Rajko Mitić je više od deceniju bio neprikosnoven i predstavljao je simbol fudbalkog džentlmenstva. Postigao je čika Rajko 109 golova za voljeni klub, kome je posvetio život, te na taj način obeležio jednu eru.

Aleksandar Katai
Aleksandar Kataifoto: Starsport©

Ipak, rekordi su tu da se obaraju, pa su tako godinama isti nadmašili Bora Kostić, Dragan Džajić, Dušan Savić, Zoran Filipović.. Uskoro bi još jedno ime moglo da se nađe ispred legendarnog asa, a to je aktuelni prvotimac i desetka Zvezde - Aleksandar Katai. Naime iskusni vezni fudbaler je računajući takmičarske mečeve na 217 utakmica postigao 107 pogodaka, dok ako dodamo i prijateljske susrete brojke izgledaju još ubedljivije: 254 duela, 121 gol.

Katai je uvek uživao veliko poverenje Zvezdinog 12. igrača, kojima je neretko posvećivao pobede i majstorije. Od prvog gola za Zvezdu 28. novembra protiv OFK Beograda, pa do pređašnjeg remek dela u Nišu - nebrojano puta je donosio radost fudbalskim umećem i znanjem.

Rajko Mitić
Rajko Mitićfoto: Printscreen/youtube/Crvena zvezda

U nedelju od 16 časova crveno-beli će izaći na megdan kragujevačkom Radničkom, a miljenik armije Zvezdinih navijača će imati priliku da uhvati formu i nastavi golgeterski niz započet na prethodnom meču protiv “Meraklija” iz Niša.

NAJBOLJI STRELCI U ISTORIJI CRVENE ZVEZDE:

1. Bora Kostić - 230

2. Dragan Džajić - 155

3. Dušan Savić - 149

4. Zoran Filipović - 138

5. Kosta Tomašević - 137

6. Vojin Lazarević - 134

7. Darko Pančev - 116

8. Rajko Mitić - 109

9. Aleksandar Katai - 107

10. Mihajlo Pjanović - 92

Bonus video:

00:33

delije napravile šou sa bakljama

(Espreso/FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.