Povratak DESETKE na Marakanu? Ovo je pravo POJAČANJE za Crvenu zvezdu!
Marakana - dom fudbalera Crvene zvezde, Foto: Starsport©

Svi ga čekaju

Povratak DESETKE na Marakanu? Ovo je pravo POJAČANJE za Crvenu zvezdu!

Uoči nove sezone u Evropi crveno-belih, stiže desetka?

Objavljeno:

Teško je bilo zamisliti Crvenu zvezdu u nekoliko poslednjih sezone bez njene "desetke", velemajstora sa loptom u nogama Aleksandra Kataija.

Lucidni napadač, krilo i vezista, šta god da su treneri Zvezde poželeli, u poslednje ne nalazi se u najboljoj formi.

Razlog tome su povrede, kao i zdravstveni problemi sa kojima se suočavao povremeni reprezentativac Srbije.

Aleksandar Katai
Aleksandar Kataifoto: Starsport©

- Kataiju su posle utakmice Srbije sa Škotskom urađene analize krvi i ustanovljen mu je nizak hemoglobin. Zatim je obavio detaljna ispitivanja na VMA i rečeno je da ima neku vrstu anemije. Pošto je ranije patio od trombocitopenije, pretpostavlja se da se taj problem vratio. Jedan od lekara mu je rekao: "Da nisi profesionalni sportista, dali bismo ti lekove i poslali bismo te kući, jer sa tim zdravstvenim problemom ljudi žive normalno pod uslovom da koriste terapiju." Pošto je Katai fudbaler i izložen je velikim fizičkim naporima, lekari su rešeni da do najsitnijih detalja ispitaju o čemu je reč - preneli su domaći mediji pre nekoliko godina.

Katai je uspeo da se vrati fudbalu, međutim, forma mu je od Makabija u Beogradu u leto 2022. godine u konstantnom padu. Nije tajna da je Katai bez konkurencije bio i ostao najbolji fudbaler Zvezde u poslednjoj deceniji.

Crveno-beli već duže vremena vape za pravom desetkom, igračem koji je sposoban da lucidnim potezom, driblingom ili udarcem slomi protivnika. Iskusni napadač je minule nedelje dobio šansu u Nišu i predivnim golom obezbedio trijumf Zvezdi protiv Radničkog. Delije se nadaju da je to početak njegovog povratka, jer zamislite da se na ovaj sastav crveno-belih pridoda onaj stari Katai? I to baš pred evropsku sezonu? Zvuči magično u ušima Delija.

Trener Zvezde Vladan Milojević je pred meč 26. kola Superlige Srbije protiv Radničkog 1923 na Marakani upravo govorio o povratku Kataija na staze stare slave:

- Katai je veoma bitan igrač za nas, polako ulazi u formu i dobija minute. Videćemo koliko će igrati sutra - reči su trenera Zvezde.

Sada je pred Kataijem vreme za rad i napredak, jer za takvog majstora strpljenje mora da postoji.

Bonus video:

01:23

UEFA DOBILA OZBILJNU KONKURENCIJU! Stručnjak o narušavanju suštine: Klubovi sa tradicijom neće moći da igraju vrhunski fudbal!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.