UEFA JE TADA URADILA SVE da ZAUSTAVI Crvenu zvezdu ka vrhu Lige šampiona!
Marakana, Foto: Starsport©/Dimitrije Vasiljević

nečuveno

UEFA JE TADA URADILA SVE da ZAUSTAVI Crvenu zvezdu ka vrhu Lige šampiona!

Ovo nikome ne ide na čast

Objavljeno: 21:24h

Legendarni napadač Crvene zvezde i šampion Evrope iz 1991. godine Darko Pančev, prisetio se sjajnih uspeha tima iz Ljutice Bogdana.

On je naveo da je Zvezda komotno mogla ponovo u finale Lige šampiona 1992. godine, ali da se UEFA tada sprečila ispred srpskog fudbalskog giganta:

- Jasno je bilo da UEFA čini sve da Crvena zvezda ne uđe opet u finale. Znači nijedna utakmica u Beogradu, a evo možete da proverite svaka utakmica neki igrač Crvene zvezde dobija crveni karton. Svaka utakmica bukvalno. Jer za njih bi bio veliki poraz da i pored sankcija opet Zvezda igra u finalu. To bi lično za njih bio poraz.

Darko Pančev
Darko Pančevfoto: FK Crvena zvezda

- Svaka je utakmica bila doping kontrola, ovaj momenat retko ko zna, možda niko nije pričao. Svaka utakmica je bila doping kontrola kada je Zvezda igrala. Protiv Sampdorije u Sofiji nije bila, a neverovatno je bilo kako su njihovi igrači trčali. Sad ja ovo pričam kao neku sumnju, ali jeste sumnja, jer kako baš da ovu utakmicu nema doping kontrola - naglasio je Pančev.

Na kraju je Barselona golom Ronalda Kumana u produžetku duela sa Sampdorijm u finalu uzela titulu, ali Pančev smatra da je i bez šest ključnih igrača iz prethodne sezone tim iz Beograda opet mogao u finale:

- Teško je bilo jer su sve radili da nas onemoguće da uđemo u finale. A da ne pričamo o odlasku šest igrača, prvotimaca. Hajde ti skloni šest igrača PSŽ-u ili Sitiju, pa ćete da vidite kako će da igraju. Neće biti isto - zaključio je Pančev.

PUT ZVEZDE U LIGI ŠAMPIONA 1992. GODINE!

Tada su pobednici grupa išli direktno u finale takmičenja. Zvezda je bila smeštena u grupu sa Sampdorijom, Panatinaikosom i Anderlehtom. Sa druge strane nalazili su se Barselona, Sparta Prag, Benfika i Dinamo Kijev.

Liga šampiona sezona 1991/1992
Liga šampiona sezona 1991/1992foto: Printscreen/Wikipedia

Porazom od Sampdorije 3:1, Zvezda je tada za svega dva boda manje od Italijana ostala bez drugog uzastopnog finala.

Prethodno su crveno-beli, godinu dana ranije, trijumfom nad Marsejom u finalu podigli trofej šampiona Evrope.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/Mondo/N.L)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.