BAHAR I OLIMPIJAKOS? Kovačević se vratio među crveno-bele i dao odgovor o Izraelcu u Pireju (FOTO)
Darko Kovačević, Foto: Starsport©

JASNO I GLASNO

BAHAR I OLIMPIJAKOS? Kovačević se vratio među crveno-bele i dao odgovor o Izraelcu u Pireju (FOTO)

Naš čuveni špic imenovan je za sportskog direktora i tako je počeo treći mandat kao funkcioner kluba iz Pireja

Objavljeno:

Legendarni srpski napadač Darko Kovačević (50) vratio se u Olimpijakos, ali sad će član grčkog velikana biti kao sportski direktor.

Naš čuveni špic počeo je treći mandat kao funkcioner kluba iz Pireja, a kao igrač nosio je crveno-beli dres od leta 2007. do januara 2009. godine.

Darko Kovačević
Darko Kovačevićfoto: Starsport©

- Osećam se isto, jer ljubav prema Olimpijakosu ne prestaje. Smatram da nikada nisam ni odlazio. Dugo sam u Atini. Negujem prijateljske odnose sa predsednikom Marinakisom. Uvek smo u kontaktu. Formalno napuštanje funkcionerske pozicije nikada me nije odvojilo od kluba. Ovo sada je samo zvaničan povratak. Znači mi predsednikov poziv i tu sam da klubu vratimo ono što zaslužuje – slavu - rekao je Kovačević u razgovoru za Meridian sport.

Darko Kovačević
Darko Kovačevićfoto: Nemanja Nikolić

Darko je kao član bratskog tima Crvene zvezde odigrao 61 utakmicu uz 31 gol i četiri asistencije. U prvoj sezoni osvojio je triplu, a u drugoj duplu krunu.

- Situacija nije zadovoljavajuća. Posedujemo značajno veći igrački kvalitet nego što to rezultati pokazuju. Nalazimo se u teškoj situaciji, ali izlaz naravno postoji. Očekuje nas niz teških mečeva. Najpre OFI, potom Ferencvaroš na evropskoj sceni, a zatim derbi protiv PAOK-a. Vreme je da krenemo napred, da idemo dalje. Navikli smo navijače na pobede i titule, što znači da je neophodno nastaviti u tom ritmu - istakao je Kovačević.

Grčki mediji preneli su tokom utorka ujutru informaciju o potencijalnom dolasku Baraka Bahara na klupu Olimpijakosa.

- Mi imamo trenera (prim.aut. Karlos Karvahal) - kratak je bio Kovačević.

Barak Bahar
Barak Baharfoto: Starsport©

Grčki velikan posle 21. kola u nacionalnoj Superligi ima 41 bod, šest manje od Panatinaikosa, sedam od AEK-a i devet od PAOK-a.

- Kao igrač sam oduvek bio optimista, a verujte mi ništa se ni danas nije promenilo. Poslužiću se floskulom, jer nada zaista poslednja umire. Želimo pobede i moramo tako da razmišljamo, jer Olimpijakos je najveći grčki klub - zaključio je Kovačević.

Bonus video:

00:12

Zvižduci Baharu

(Espreso/Meridian Sport/D.N/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.