Istorija se opet poigrava sa nama: Juventus, Monako, Real... Već se zna ko će biti šampion Evrope!? (VIDEO)
Foto: Pixabay

La storia è maestra di vita

Istorija se opet poigrava sa nama: Juventus, Monako, Real... Već se zna ko će biti šampion Evrope!? (VIDEO)

Ljudi, da li je ovo 2017. godina ili nas je neko vremeplovom poslao gotovo dve decenije unazad?
Objavljeno: 18:05h

Naime, u sezoni 1997/98 imali smo priliku da gledamo veoma slično polufinale kao u tekućoj - i Juventus, i Real, i Monako su našli u toj završnici, dok je umesto Atletiko Madrida u trci za "ušatim" učestvovao tadašnji šampion Borusija Dortmund, koji je veoma lagano poražen od premoćnog Reala predvođenim Predragom Mijatovićem, Davorom Šukerom, Kristijanom Karembeom, Bodom Ilgnerom i mnogim drugim zvezdama.

A u drugom polufinalu sastali su se iznenađenje sezone Monako i Juventus, jedna od dominantnijih ekipa tih sezona. Za Damu su igrali Zinedin Zidan (sada trener u Realu), Alesandro Del Pjero, Antonio Konte, Alesio Takinardi, Mark Julijano, Ćiro Ferara i mnoge druge fudbalske veličine, dok je ubedljivo najpoznatiji fudbaler Monaka bio čovek koji se koji mesec kasnije okitio zlatom na Svetskom prvenstvu, Fabijen Bartez.

Međutim, ni on tada nije mogao da spasi Kneževe debakla, pošto je Juve na Dele Alpiju u Torinu slavio rezultatom 4:1, dok je Monako kod kuće slavio sa 3:2, ali nije bilo šanse da se vrati posle debakla na severu Italije.

COPY - JUVE, PASTE - CHELSEA! Da li je OVO dokaz da je Antonio Konte najbolji trener današnjice? (VIDEO)

Real je slavio kod kuće sa 2:0 i u Dortmundu mu nije bilo teško da uz dosadnih 0:0 dođe do finala, gde se sastao sa Juventusom.

A, onda, u istoriju fudbala je ušao Predrag Mijatović, jedinim golom u tom finalu, kada je presudio Lipijevom Juveu i doneo veliko slavlje Kraljevskom klubu, koji je tada osvojio prvu titulu još od 1966. godine, kada je u finalu stradao Partizan.

Tako da, ukoliko se istorija ponovo ponovi, što je pokazala da vrlo dobro ume da uradi, Real Madrid će postati jedini tim koji je uspeo da odbrani titulu u Ligi šampiona (u Kupu šampiona mu je to već polazilo za rukom tokom 50-ih godina prošlog veka).

Takođe, ukoliko Real Madrid prođe u finale, još jedna tradicija će biti na njegovoj strani. U poslednjih pet finala LŠ je slavio, počevši upravo od te 1998. godine, dok je Monako u jedinom finalu poražen, a Juventus je posle Benfike poznat kao najbaksuzniji klub, kada su evrofinala u pitanju. Iz sedam pokušaja u eliti, samo je dva puta uspeo da dođe do "ušketa", dok je ostalih pet puta morao kući sa utešnom nagradom!

NIJE SAMO SRBIJA! Gde to sve gori u Evropi kada je u pitanju šampionska trka? (FOTO)

BONUS VIDEO: Mihin naslednik izvodi slobodnjake u bazenu

(A. Radosavljević)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.