MOGAO DA BUDE NAJVEĆI, SMRT OCA I ALKOHOL GA UBILI: Sad je tuga gledati ga, k'o da nikad nije igrao fudbal! (VIDEO)
Neki promašaji su bili nestvarni, Adrijano je skroz propao, Foto: Printscreen/TokTok/@nerdatleta44official

kralj uništenog talenta

MOGAO DA BUDE NAJVEĆI, SMRT OCA I ALKOHOL GA UBILI: Sad je tuga gledati ga, k'o da nikad nije igrao fudbal! (VIDEO)

Na revijalnoj utakmici je napravio reviju nezamislivih promašaja, a bio je strah i trepet za golmane i odbrane rivala

Objavljeno: 10:26h
Nedeljko Đukić

Ekstremni talenat i luda glava - ova jin i jang kombinacija kao da je neizbežna u svim sferama života, kao Tom i Džeri, oba faktora poništavaju jedan drugog, ali ne mogu razdvojeno.

Bio je strašan talenat, ali se upropastio... Koliko puta smo to čuli za brojne sportske asove, moderni primeri su Nik Kirjos, Mario Baloteli, Majkl Vik, Denis Rodman... Neki od njih su se koliko-toliko ostvarili pre nego što ih je neki skandal i/ili nesportski način života izbacio iz koloseka. Ali i za njih ostaje žal i pitanje "Šta bi bilo, kad bi bilo".

Svi ljubitelji fudbala kao jednog od njih pamte Adrijana, nekada vunderkinda Intera koji je trebalo da bude novi Ronaldo (pravi), a ispao je fudbalska tragedija. Brazilac (41) je danas i komedija. Bolje reći sprdnja.

Na jednoj revijalnoj utakmici je napravio reviju nezamislivih promašaja, takvih da čovek ne može da poveruje da je ikada igrao fudbal. U videu ispod se na kraju mogu videti nekadašnje veštine "Imperatora".

@nerdatleta44oficial Craques do Passado 🇧🇷 • Adriano 👑 ( Imperador ) #adriano #adrianoimperador #futebolbrasileiro ♬ som original - l_editsfut

Adrijano je na startu svoje evropske karijere zablistao na pozajmici u Parmi, a onda tako krenuo i u Interu i spektakularnim potezima i razornim šutevima tresao mreže dok nije pomislio kako je to sve prelako za njega i da ne mora mnogo da trenira. Bolje da uživa u životu, piću i ženama. A gde bolje nego u Italiji kao mlad, bogat, slavan fudbaler.

Pošto se previše predao čarima čulnih zadovoljstava, Inter je Adrijana poslao nazad u Brazil što je tek bila gruba greška. Napadač je tamo bio kao pušten s lanca, ugojio se naglo, a iako je nakratko opet zasijao u dresovima Sao Paola i Flamenga u kom je ponikao, nije to bilo blizu nivoa u Evropi.

U to se uverila Roma koja se gorko pokajala što mu je dala trogodišnji ugovor i Adrijano se vratio u Brazil, ali više nikada nije bio ni približno dobar kao na početku karijere.

1 / 5 Foto: Profimedia

Tri puta je "Imperator" završavao karijeru, a sem toga u medijima se pojavljivao kada bi izazvao neki skandal - sa prostitutkama ili kada je optužen za dilovanje droge 2010, a oslobođen 2014. godine.

Strmoglavi pad Adrijana je počeo kad mu je otac preminuo 2005. i kada je maltene doživeo nervni slom, po pričama saigrača u Interu. Tadašnji kapiten Havijer Zaneti je brinuo o Brazilcu kao o svom malom bratu, ali uzalud.

- Ivan Kordoba je proveo jednu noć sa njim i rekao mu: „Adri, ti si mešavina Ronalda i Zlatana Ibrahimovića. Da li si svestan da bi mogao da postaneš najbolji igrač ikada?' Nismo uspeli da ga izvučemo iz depresije.

1 / 6 Foto: Printscreen/Instagram

Gre'ota, šta drugo reći. Kada ne iskoristiš, već upropastiš dar koji imaš, to je možda zaista greh...

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

02:14

Ivanić posle poraza od Jang Bojsa

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.