KONAČNO ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA IZ KATARA! Ronaldo skoro godinu dana ne priča sa čovekom koga je smatrao ocem
Ronaldo i Santoš, Foto: EPA/Noushad Thekkayil

sve je otkriveno

KONAČNO ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA IZ KATARA! Ronaldo skoro godinu dana ne priča sa čovekom koga je smatrao ocem

Portugalac rešio da otvori dušu

Objavljeno: 14:47h

Bivši selektor Portugala Fernando Santoš je po prvi put progovorio o "sukobu" sa Kristijanom Ronaldom koji se desio usred Svetskog prvenstva u fudbalu.

Iako su Portugalci pokušali da zataškaju čitavu situaciju, sada je iskusni stručnjak sve otkrio u razgovoru za tamošnju "A bolu".

Nekada veliki prijatelji nisu u kontaktu već 11 meseci, a za sve je kriva sujeta po mnogima najboljeg fudbalera na svetu.

Santoš je doneo odluku da bude u startnoj postabi u mečevima osmine finala i četvrtfinala Mundijala, što je zvezdu razbesnelo.

- Ne pričamo više… Ne sećam se kad smo poslednji put. Ali sigurno nismo razgovarali otkako smo se vratili iz Katara - kaže Santos za A Bolu.

Ronaldo nije želeo da shvati njegovu odluku.

- Istina je da tog jutra nije razumeo moje objašnje

Fernando Santoš
Fernando Santošfoto: EPA/Leszek Szymanski

nje. Ali ja jesam razumeo njegovu reakciju. Bio je to period nagomilane nervoze u njeovom životu, a onda ga njegov veliki prijatelj izostavlja iz tima. Ali nisam mogao drugačije. S moje strane, i dalje smo dobri. On mi je kao sin ili mlađi bat. Već sam imao takav slučaj sa Brunom Alvesom. Ja sam ga progurao u Portu, odveo u Grčku, odrastao je uz mene, ali kada sam prestao da ga zovem u reprezentaciju nije hteo da mi se obrati… I to je posle prošlo.

Nada se da će prevazići ovaj period i da će ponovo biti prijatelji.

- Nije to pitanje nade, to je u božjim rukama. Verujem da ćemo se jednog dana sresti, pogledati i pomisliti: ‘Uvek smo bili ovakvi’. S moje strane nema kajanja. Razumem da je u tom trenutku bio povređen, možda je još povređen. Ali naš odnos nije bio tek bilo koji. Samo, uvek sam govorio: profesionalno razdvajam od privatnog. S moje strane, ništa se nije promenilo. Biću strpljiv, nadam se da će s njegove strane da se promeni. Ako ne, biću tužan, ali…

A šta se zapravo desilo u Kataru?

- Možda zvuči prejako, ali bili smo kao otac i sin, kao mlađi i stariji brat. Ali doneo sam stratešku odluku. Ronaldo jeste najbolji na setu, ali to je bio veoma težak trenutak njegove karijere. Poslednjih šest meseci 2022. su bile užasne. Čak i ako gledamo s duševne strane, imao je tu tragediju u kući (na rođenju mu je umro jedan od blizanaca) i to ga je pogodilo. Onda imamo i sportski deo. Nije bio na pripremama. Nije trenirao dva meseca. Onda se vratio u Mančester junajted, ali ga nisu koristili - podsetio se Santoš.

Ronaldo je bio spreman, ali…

Santoš i Ronaldo
Santoš i Ronaldofoto: EPA/Abir Sultan

- Apsolutno je bio spreman, niko ne pazi na telo kao on. Da smo radili testove, on bi bo najbolji, da smo se takmičili, bilo sprintevima ili testovima izdržljivosti, on bi verovatno pobedio. Ali nije bio u ritmu. Što se toga tiče najgori trenutak u njegovoj karijeri. Pokušavali smo, pred Mundijal, na prvim utakmicama… Jednostavno sam osetio da je za Portugaliju strateški bolje ovako. I za njega je bilo bolj. Hteo sam nešto da promenim, da imam nekoga sa drugim karakteristima. On bi svakako ostao važan.

Ne kaje se ni zbog jedne odluke...

- Isto bih uradio. Prvo moram da mislim o timu, a sa strateške strane to je bila najbolja odluka. Nismo lako prelomili, delom i zbog tih naših prijateljskih odnosa, Ronaldo ima veliku težinu. Ali mislio sam da je ovako bolje. Ulazio bi on u igru, ali protiv Švajcarske je tako dobro počelo da nije bilo smisla da menjam. I svi su tada mislili da ćemo biti prvaci, zar ne? Možda bi, da smo pobedili Maroko, Ronald igrao sledeću utakmicu (protiv Francuske)… Imao sam isti onaj osećaj kao 2016. godine (kada su Portugalci bili prvaci Evrope), ali – nije se desilo. Tako je kako je. On zna da sam tu za njega, uvek. To je zagarantovano. Znam da ovo boli. Znam da boli mnogo. Ali to je život- završio je Santoš.

Bonus video:

00:39

Vrede kao Mesi ili Ronaldo: Upoznajte najneobičnije stanovnike Dohe

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.