"ZVEZDA SE BRANI SVIM SNAGAMA, IMA I OFANZIVAN POTENCIJAL!" Roze izdvojio tri igrača crveno-belih (FOTO)
Marko Roze i fudbaleri Lajpciga, Foto: EPA/Hannibal Hanschke

raport pred susret

"ZVEZDA SE BRANI SVIM SNAGAMA, IMA I OFANZIVAN POTENCIJAL!" Roze izdvojio tri igrača crveno-belih (FOTO)

Žive da se nadmeću i takmiče, te nas sutra očekuje mnogo posla. Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke, rekao je trener Lajpciga

Objavljeno:
Veljko Petrović

Marko Roze, trener Lajpciga govorio je o susretu sa Crvenom zvezdom koji se igra u sredu od 21 čas u trećem kolu G grupe Lige šampiona.

- Naravno da smo gledali i analizirali protivnika. Imaju određene principe u igri bez lopte, odbrana im je orijentisana čovek na čoveka i brane svoj gol svim raspoloživim snagama. Ipak, imaju i ofanzivni potencijal. Piter Olajinka, Šerif Endijae i In beom-Hvang donose ekipi brzinu. Žive da se nadmeću i takmiče, te nas sutra očekuje mnogo posla. Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke - počeo je Roze.

Piter Olajinka na utakmici Mančester sitija i Crvene zvezde
Piter Olajinka na utakmici Mančester sitija i Crvene zvezdefoto: FK Crvena zvezda

Osvrnuo se na atmosferu jer je stadion uveliko rasprodat.

- Naši navijači su uvek važan faktor - i kod kuće i u gostima. Važno je da zajedno proslavimo uspeh na kraju. Težimo uspehu i svesni smo da u teškim trenucima možemo samo zajedno do njega. Sutrašnj utakmica može da bude teška i tada je još važnije da se svi držimo zajedno. Moramo da pokažemo na terenu da apsolutno želimo da pobedimo. Naši navijači imaju dobar osećaj da budu tu kada su nam potrebnis. Neverovatno uzbudljivo je igrati Ligu šampiona ovde kod kuće u Lajpcigu. Dakle, radujemo se sutrašnjem susret - kaže Roze.

Marko Roze
Marko Rozefoto: EPA/Christopher Neundorf

Svi su spremni sem Vilija Orbana i El Šadaja Bitšijabua.

- Duel protiv Darmštata je bio važan za nas. Uspeli smo da odmorimo Ksavera Šlagera i vratimo mu potrebnu energiju. Amadu Hajdara i Beni Henriks, su dobili važne minute posle povreda, a šansu su dobili i ostali igrači. Fudbaleri polako hvataju ritam... Dani Olmo će takođe imati veću ulogu sutra nego za vikend. Generalno gledano, dobro smo radili tokom međunarodne pauze, a takmičarska situacija nam ide na ruku. Imam mnogo sjajnih napadača na raspolaganju. Timo Verner ponekad može da pređe na krilo. Luis Openda postiže golove, ali takođe postoji prostor za napredak. Shodno tome, svi moraju da pokažu da su tu. Sada ponovo imamo dosta igrača i sigurno ćemo se rotirati. Svako će dobiti svoje vreme za igru i da budem iskren, ne vidim nikoga jasno ispred ili iza - rekao je Roze.

Danas je u prvi plan došao Jusuf Poulsen, lider aktuelne generacije koji je produžio ugovor do 2026. godine.

- Jusuf je igrač koji se zalaže za klub u potpunosti. On se apsolutno identifikuje sa klubom i gradom Lajpcigom. Jusi je prešao dug put od treće lige do Lige šampiona i to je izvanredna priča. Shodno tome, mi smo zadovoljni što će i dalje biti deo naše budućnosti. Jusi je sjajan momak koji predvodi mlade igrače. Preuzima odgovornost na terenu, mnogo radi i nadam se da će uskoro ponovo početi da postiže golove. Njegova spremnost da radi bez lopte i prepozna presing situacije je izvanredna. Takođe je porodičan čovek pun ljubavi i ima veliku reputaciju među saigračima. Zvanje uzornog učenika mu sasvim dobro stoji. Tokom godina je mnogo toga video i čuo - zaključio je Roze.

Bonus video:

00:13

Delije posle Javora skandirale igračima: Najskuplji, a loše igrate

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.