PIKSI NEĆE FUDBALERE NEGO RATNIKE: Moraju da budu na MLAZNI POGON, dizel me ne interesuje, samo KEROZIN!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

samo najjača roba

PIKSI NEĆE FUDBALERE NEGO RATNIKE: Moraju da budu na MLAZNI POGON, dizel me ne interesuje, samo KEROZIN!

Želimo revanš za poraz u Beogradu, koji nismo zaslužili - poručio je Dragan Stojković Piksi

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije sprmena je da se revanšira Mađarskoj za poraz u Beogradu, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare, selektor Dragan Stojković.

"Orlovi" u subotu gostuju u Budimpešti, a tri dana kasnije dočekuju Crnu Goru u pretposlednjem kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

- Od velike važnosti su Mađarska i Crna Gora, ali da ne zaboravimo Bugarsku. Idemo do kraja. Da pokažemo da nam je mesto na EP. Od nas sve zavisi. Mi odlučujemo o svojoj sudbini. Ne očekujem da iko igra za nas, nego da mi igramo za sebe. Ovo je prvi put otkako sam tu da mi ne trebaju fudbaleri, nego ratnici. Ne da ratuju, nego u mentalnom smislu ratnici. Ići ćemo na pobedu, ne idemo na ekskurziju u Budimpeštu, iako je to mnogo lep grad. Idemo iz drugih razloga, ne da se slikamo i kačimo lepe slike. Želimo revanš za poraz u Beogradu, koji nismo zaslužili. Moramo da preokrenemo to u našu korist - poručio je Piksi pa nešto kasnije pojasnio izjavu o ratnicima na pitanje novinara:

Da li to što kaže da mu trebaju "ratnici" znači da traži zajedništvo i borbenu ekipu kao košarkaši na Mundobasketu?

- Drago mi je što su naši košarkaši napravili veliki uspeh na Svetskom prvenstvu i nije samo ta petorka bila bitna, napravljen je ambijent. To je ono što je želim u svojoj ekipi, da imam takmičarski ambijent. Kada sam rekao ratnici, to sam rekao figurativno. Znaju oni da je to važna utakmica. Taj mentalitet ratnički mora da bude prisutan, požrtvovanje za svaku loptu i ispunjavanje zadataka do maksimuma. Nema mogao sam ili nisam mogao, nego moraš. Sa jednim takvim mentalitetom koji ne sumnjam da ćemo pokazati, moramo da se nadamo dobrom. Svaki meč može da stvori heroja, nije mi bitno ko će dati gol ili namestiti, bitan mi je taj utisak. Ako su Mađari bolji, ja ću im čestitati, ali videćemo u subotu.

- Imaćemo dovoljno vremena da isprobamo neke stvari, imamo čak šest treninga. Imamo 10 igrača koji su igrali po 90 minuta juče i pre dva dana. Moramo da imamo kompletnu sliku što se tiče umora i zdravstva. A i taj umor ako postoji, a postoji, imamo dovoljno vremena da ga eliminišemo. Tih 11 startera i oni koji budu ulazili, oni moraju da budu na mlazni pogon i to je to. Dizel me u ovom slučaju ne interesuje, samo kerozin. To je poruka za igrače, pošto će verovatno da čitaju. Biće i nekoliko sastanaka pre odlaska u Budimpeštu, a sastanka tamo neće biti, jer je to vreme kada svako mora da se koncentriše svako na svoj način. Imaćemo nekoliko sastanaka koji će doneti dobro - rekao je selektor Srbije.

Bonus video:

00:16

Piksi govorio i posle konferencije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.