PIKSI POTVRDIO: Srbija ŽESTOKO oslabljena u presudnim kvalifikacionim duelima
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

euro kvalifikacije

PIKSI POTVRDIO: Srbija ŽESTOKO oslabljena u presudnim kvalifikacionim duelima

"Orlovi" će bez važnog člana juriti pobede u Budimpeštu i u Beogradu

Objavljeno:

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se medijima pred utakmice sa Mađarskom i Crnom Gorom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

On je potvrdio da u timu za ova dva meča neće biti Dušana Vlahovića zbog povrede.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahovićfoto: Mančester je na osmom mestu na tabeli sa devet bodova, a Barnli je na poslednjoj, 20. poziciji sa jednim poenom. U narednom kolu, Junajted će dočekati Kristal Palas, dok će Barnli gostovati Njukaslu.

Sjajni napadač propustio ne nekoliko mečeva Serije A kako bi sanirao povredu, ali još nije uspeo u tome, pa neće moći da pomogne saigračima u Budimpešti i Beogradu.

- Vlahović je otpao sa liste, neće biti u konkurenciji jer ima bolove u donjem delu leđa. Imali smo tu informaciju još prošle nedelje, bili smo u kontaktu i naš doktor je komunicirao sa Juventusovim. Naravno da nam je žao što nije sa nama, vrhunski je napadač, ali te neke povrede te brinu jer je mlad igrač, a problemi sa leđima, preponama... Čime već. Nije baš normalno, ali moramo da prihvatimo da je to tako - rekao je Piksi.

"Orlovi" su sada ostali samo sa dvojicom napadača, Aleksandrom Mitrovićem i Petrom Ratkovim.

- Ja o ovom meču razmišljam već mesec dana. Pažnja mi je usmerena ka tome. Nijedan trener ne voli kada su mu igrači povređeni. Osetili smo to u Bugarskoj kada su nam falila trojica napadača. Tu činjenicu morate da prihvatite. Naravno da sam zabrinut kao trener kada nije bilo Vlahovića u timu Juventusa. Prođe jedna, druga nedelja i shvatiš da ne možeš da računaš na njega. Neće biti poziva drugim igračima. Raduje me da ćemo imati malo više vremena da radimo na nekim taktičkim stvarima. Kako treba da izgledamo, kako da se ponašamo. Iskoristićemo to vreme da se ekipa uigra.

Bonus video:

00:16

Piksi govorio i posle konferencije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.