PARTIZAN SLAVI 78. ROĐENDAN: FK čestitao originalnim spotom, Ostoja Mijailović se javio ispred JSD! (VIDEO)
Navijači Partizana, Foto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

čestitke

PARTIZAN SLAVI 78. ROĐENDAN: FK čestitao originalnim spotom, Ostoja Mijailović se javio ispred JSD! (VIDEO)

"Crno-beli" su po rezultatima, ostvarenjima i broju vrhunskih sportista iz 27 sekcija, jedno i od najuspešnijih u svetu

Objavljeno:

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan i fudbalski klub Partizan slave 78 godina od osnivanja.

Fudbalski klub, koji je bio pokretač JSD, osnovan je kao Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije. Istovremeno osnovane su i sekcije za košarku, atletiku, šah i odbojku.

Tokom skoro osam decenija postojanja "crno-beli" su ostvarili dobre rezultate, vaterpolisti su sedam puta bili prvaci Evrope, košarkaši jednom, dok su članovi Partizana osvojili brojne medalje na najvećim svetskim takmičenjima.

FK Partizan je osvojio 27 šampionskih titula, a trijumfovao je u Kupu 16 puta."Crno-beli" su 1966. godine bili vicešampioni Evrope, a 1978. godine osvojili su Srednjoevropski kup.Partizan je odigrao prvi meč protiv Sportinga u istoriji Kupa šampiona, kada je najprestižnije takmičenje tek osnovano 1955. godine.

Saša Ilić je rekorder Partizana po broju nastupa u crno-belom dresu - odigrao je 873 utakmice, a rekorder u broju postignutih golova je Stjepan Bobek sa 425 pogodaka JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društava u svetu.

"Crno-beli" su po rezultatima, ostvarenjima i broju vrhunskih sportista iz 27 sekcija, jedno i od najuspešnijih u svetu.

Povodom rođendana, fudbalski deo crno-bele porodice pripremio je veoma zanimljiv spot, koji je realizovan na Dorćolu, kao i rođendansku čestiitku svim partizanovcima. Odabran je deo Beograda koji je oduvek bio tvrdo jezgro grobara, prepun murala legendi i grafita sa prorukama i obeležjima kluba, dok su “glumci” ovoga puta prvotimci Bibars Natho, Mateus Saldanja, Kristijan Belić i Nemanja Nikolić.

Fudbaleri kluba iz Humske šetaju dorćolskom kaldrmom pored pomenutih obeležja i svi zvižduću dobro poznatu pesmu “Da volim crno-bele...” kojom već decenijama, sa uzdignutim šalovima, počinje svaka utakmica na stadionu Partizana.

U čestitki se ističe da je svaki rođendan kluba zapravo podsetnik na sve one koji su doprineli da Partizan bude to što jeste. Da je to ljubav koja se prenosi s kolena na koleno i neguje prave vrednosti...

"Biti navijač Partizana je privilegija. Nešto na šta smo toliko ponosni i čime se dičimo, a danas, kada naš klub slavi 78 godina od osnivanja, ta osećanja su još jača i veća.

Svaka nova pobeda koju smo izvojevali u poslednjih 365 dana nam je pokazala koliko smo veliki, a svaki poraz pomogao da budemo još jači i da se nikada ne predajemo, ma koliko teško bilo.

Današnji rođendan samo je jedan u nizu onih koje Partizan dočekuje i koje će u budućnosti dočekivati sa liderske pozicije domaćeg šampionata i sa ambicijama da tu ostane i na kraju šampionske trke.

Rođendan našeg kluba je dan kad se prisećamo svih onih koji su na bilo koji način doprineli da danas budemo ono što jesmo - klub bogate istorije, vredne svakog poštovanja. Ne stidimo se nijednog dela svoje prošlosti, jer samo su napravljene, a potom i ispravljene greške jedini garant uspeha i napretka.

Kao klub koji stvara i sa kolena na koleno prenosi prave vrednosti trudićemo se da i dalje svi oni koji navijaju za crno-bele boje budu jedna velika familija. Onako kako je to bilo kroz najteže godine postojanja.

Partizanovci, želimo svima srećan rođendan i da se zajedno još mnogo godina radujemo uspesima našeg kluba. Napred Partizan!", kaže se u čestitki Partizana.

Čestitku je u ime JSD Partizan uputio predsednik UO Ostoja Mijailović.

"Svim članovima crno-bele porodice, svim navijačima i poštovaocima našeg Partizana, čestitam 78. rođendan! Svečanost u Klubu sportista tokom koje ćemo nagraditi najuspešnije pojedince i kolektive u JSD Partizan, biće održana u ponedeljak, 09. oktobra", napisao je Miajilović.

Bonus video:

00:16

Partizan na zagrevanju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.