"NADAM SE DA SMO SVI SAGLASNI DA JE SAT ZA PROMENE OTKUCAO!" Nikolić čestitao rođendan svim partizanovcima (FOTO)
Sreten Nikolić, Foto: Starsport©

NOVA PORUKA

"NADAM SE DA SMO SVI SAGLASNI DA JE SAT ZA PROMENE OTKUCAO!" Nikolić čestitao rođendan svim partizanovcima (FOTO)

Emocija koju svaki navijač donosi na tribinu mora da ostane duboko ukorenjena u ono kakav Partizan želimo da stvorimo, poručio je između ostalog Sreten

Objavljeno:

JSD Partizan i FK Partizan danas slave 78. rođendan, a navijačima se obratio Sreten Nikolić koji je kandidat bivših igrača za predsednika kluba.

U poruci sa naslovom "Dragi partizanovci, srećan nam rođendan!" istakao je da se nada da svu svi zajedno saglasni da je "sat za promene otkucao."

- Danas obeležavamo 78 godina otkako je osnovan naš klub i to bi u svakom slučaju trebalo da bude povod za slavlje. Da se setimo Peka Dapčevića i Koče Popovića kao utemeljivača; da se obradujemo svaki put kad se pomene Stjepan Bobek; da ponosno izgovorimo imena članova generacije „beba“ koja je 1966. postala viceprvak Evrope; da imamo na umu na stotine asova koji su proneli slavu naših crno-belih, od Vladice Kovačevića, preko Momčila Vukotića, do Saše Ilića; da se podsetimo kako je nekad bilo protiv Kvins Park Rendžersa; da gajimo divljenje prema akterima nezaboravnih noći u Njukaslu i Briselu. Sve ćemo da baštinimo kao deo naše tradicije, ali da bi se, kako to kažu navijači, „vratili dani pobede“, nešto moramo da menjamo.

Albert Nađ i Sreten Nikolić
Albert Nađ i Sreten Nikolićfoto: Starsport

- Nadam se da smo svi saglasni da je sat za promene otkucao. To je nama koji volimo Partizan odavno jasno. Čini mi se da je jasno i onima koji ga vode, ali ga vode pogrešno i javnost im je okrenula leđa. Ista javnost od koje sam tokom jučerašnjeg dana, kad je objavljeno pismo bivših asova u kome me predlažu za predsednika, osetio ogromnu podršku i zato sam voljan da istrajem u nameri da nešto uradimo za naš Partizan. U njihovo i u ime navijača čiju sam privrženost, takođe, osetio, spreman sam da se kandidujem za funkciju predsednika i pokušam da popravim stanje za koje smo, valjda svi, saglasni da je loše.

Fudbaleri i navijači Partizana
Fudbaleri i navijači Partizanafoto: Starsport©

- Želim da radim drugačije od onih koji su nas doveli u poziciju da patimo dok gledamo naš Partizan, slušamo ili čitamo vesti o njemu. Želim da budem predsednik kluba iz koga igrači neće bežati kao što su radili Takuma Asano, Nemanja Jović ili Fuseni Dijabate. Predsednik koji ne mora da moli za dobijanje evropske licence, već da sam obezbeđuje uslove za nju. Predsednik koji se neće skrivati od pitanja javnosti koliki je dug, nego će ga sanirati, a ne povećavati iz godine u godinu. Predsednik koji će stvoriti ambijent da na stadion dolaze bivši asovi ne zarad funkcije, nego da popiju kafu i pitaju, kao Bora Todorović „Šta ima novo u NAŠEM Partizanu?“ Predsednik koji se neće okružiti istomišljenicima da mu klimaju glavom, niti prisvojiti svu vlast za sebe, već podeliti zaduženja i odgovornosti na pleća onih koji znaju možda i više od mene, a hoće da pomognu Partizanu.

Fuseni Dijabate
Fuseni Dijabatefoto: Starsport©

- Želim da budem predsednik kluba koji će imati prijatelje u drugim klubovima, što odavno nije slučaj, čija će se reč poštovati u organima Fudbalskog saveza Srbije, gde smo u potpunosti izgubili uticaj i skrajnuti na margine. Hoću da budem predsednik kluba čija će baza biti omladinska škola, sa jasno postavljenim postulatima funkcionisanja, odakle stvarno najtalentovaniji stižu u prvi tim. Želim i razgranatu mrežu skauta u regionu i Evropi, spremnih da se posvete Partizanu 24 sata dnevno. Kao što i ja imam energije da uradim isto.

Sreten Nikolić
Sreten Nikolićfoto: Starsport©

- Imam i ideje. Posedujem znanja iz sveta biznisa, koja želim da primenim na - sport, koji sve više postaje biznis i u skladu s tim i naš Partizan mora da se menja, modernizuje. A istovremeno ostane veran tradiciji, poštuje navijače, jer im je mesto na stadionu, a ne ispred njega. Emocija koju svaki navijač donosi na tribinu mora da ostane duboko ukorenjena u ono kakav Partizan želimo da stvorimo.

- Drugačiji od ovog, moderniji i kvalitetniji na svakom nivou, od sportskog do organizacionog. Sve kako bismo naredne rođendane dočekali u što povoljnijem ambijentu - stoji u poruci Sretena Nikolića.

Bonus video:

01:27

Grobari protestuju protiv uprave

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.