VELIKE PROMENE U SUDIJSKOJ KOMISIJI: Filipović će biti smenjen, poznato ko ga menja!
Dejan Filipović, Foto: Starsport©

greške se plaćaju

VELIKE PROMENE U SUDIJSKOJ KOMISIJI: Filipović će biti smenjen, poznato ko ga menja!

Ranije je bio fudbalski sudija

Objavljeno: 10:18h

Fudbalski savez Srbije (FSS) će u četvrtak izvršiti promenu na poziciji predsednika. Dejan Filipović će biti smenjen s te funkcije, a na njegovo mesto će biti postavljen Dejan Santrač, koji ima isto ime kao aktuelni predsednik.

Ova smena dolazi nakon nedavne kontroverze oko imenovanja sudije za 171. "večiti" derbi. Crvena zvezda je izvršila pritisak na FSS, što je rezultiralo promenom na vrhu organizacije.

Osim kritika iz Crvene zvezde, Filipović je takođe bio kritikovan i iz redova Partizana, a sportski direktor Partizana, Ivica Kralj, je zahtevao njegovu ostavku. Filipović će imati slobodne ruke da formira međunarodnu listu sudija za narednu sezonu pre nego što napusti funkciju.

Dejan Santrač
foto: Starsport©

FSS će konačnu odluku poslati u Nion do petka. Dejan Santrač će preuzeti rukovođenje komisijom od četvrtka, a pre nego što je postao predsednik FSS-a, bio je poznat kao bivši fudbalski sudija i aktuelni zamenik gradonačelnika Vršca.

Iako su zajedno radili na početku mandata u junu 2021, Santrač je napustio FSS nakon sedam meseci zbog političkog angažmana i javne funkcije, što je ukazivalo na nesuglasice između njega i Dejana Filipovića tokom njihove zajedničke saradnje.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.