UMRO LEGENDARNI 'GOSPODIN USISIVAČ': Najbolji u istoriji stjuardesu SMUVAO 1 REČENICOM, pa bili u braku 63 godine!
Bruks Robinson, Foto: Scott Weiner / imago stock&people / Profimedia

odlazak velikana

UMRO LEGENDARNI 'GOSPODIN USISIVAČ': Najbolji u istoriji stjuardesu SMUVAO 1 REČENICOM, pa bili u braku 63 godine!

Bio je najbolji na svojoj pozicijji, njegov rekord je nedodirljiv, poseduje statuu u Baltimoru, a svi pamte anegdotu o njegovom upoznavanju sa budućom suprugom

Objavljeno: 14:48h
Nedeljko Đukić

Grad Baltimor, ali i cela Amerika oplakuju jednog od najboljih bejzbol igrača u istoriji, a svakako najboljeg defanzivca na poziciji treće baze u MLB istoriji. Bruks Robinson, legenda Baltimor Oriolsa, preminuo je u 87. godini života.

Zbog svojih kvaliteta u izbacivanju iz igre protivničkih igrača, bio je poznat kao "Ljudski usisivač", "Gospodin Huver" (poznata marka usisivača) i "Gospodin Oriol".

Bruks Robinson je proveo celu karijeru, od 1955. do 1977. u Baltimor Oriolsima, preporodio ovu franšizu i doneo joj dve titule šampiona Svetske serije (1966. i 1970).

Robinson je čak 18 puta bio ol-star igrač, 16 puta je osvojio "Zlatnu rukavicu", a njegovh 2.970 utakmica na istoj poziciji je ubedljivi rekord MLB lige, a rekord od 23 sezone samo u jednom timu je kasnije izjednačio Karl Jastržemski.

Bruks Robinson od 2011. ima statuu u Baltimoru, a svi pamte anegdotu o njegovom upoznavanju sa budućom suprugom.

Bruks je jula 1959. bio na letu za Boston sa ekipom Baltimora kada se momentalno zaljubio u stjuardesu Konstans Bučer. U početku nervozan, tri puta je naručivao od nje ledeni čaj, svoje omiljeno piće. Kada su ga saigrači ohrabrili da joj priđe, Robinson joj je rekao:

- Želim da ti kažem nešto. Ako te neki od ovih momaka, Baltimor Oriolsa, pita da izađete, reci im da ne izlaziš s oženjenim ljudima. Razumeš? Ja sam jedini singl tip u ovoj ekipi - rekao je Robinson.

Ovo nije bilo tačno pošto je otprilike pola tima bilo singl, ali je uspelo. Stjaurdesa je odgovorila:

- Pa, svakako sam vam zahvalna na informaciji gospodine... Gospodine...

- Bruks Robinson - brzo je dočekao "Usisivač" i onda su se upoznali i odmah dogovorili sastanak. Međutim, do njega umalo da ne dođe.

- Pozvao sam je da izađemo, ali nije znala da li će se vratiti letom za Čikago, gde je bila stacionirana, ili ostati u Bostonu. Dala mi je ime hotela u kom je odsela u Bostonu i rekao sam: ’Pa, zvaću te.‘ Bio sam glup što nisam uzeo njen kućni broj u Čikagu.

Koni Bučer se nije vratila za Čikago, već je izašla na večeru sa Bruskom Robinsonom, a oktobra 1960. su se venčali i ostali u braku do njegove smrti - pune 63 godine. Dobili su četvoro dece.

Bonus video:

00:15

OVO NIKAKO NIJE SMELO DA SE DESI! Dete se zaigralo, pa povredilo rođenog oca! (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.