NASTAVLJA SE RAT: FK Partizan OKRIVIO SD za isključivanje struje u Humskoj 1!
Stadion Partizana, Foto: Starsport©

saopštenje

NASTAVLJA SE RAT: FK Partizan OKRIVIO SD za isključivanje struje u Humskoj 1!

Crno-beli su se oglasili saopštenjem, koje je potpisao zamenik generalnog direktora kluba Milorad Nikolić

Objavljeno:

Navijače Partizana u četvrtak ujutru šokirala je informacija da je struja na stadionu FK Partizan isključena zbog milionskih dugovanja.

Sada se povodom svega oglasio FK Partizan i za sve okrivio JSD Partizan.

Crno-beli su se oglasili saopštenjem, koje je potpisao zamenik generalnog direktora kluba Milorad Nikolić.

Milorad Nikolić
Milorad Nikolićfoto: Starsport

Saopštenje Parnog valjka prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.

- U vezi sa informacijama koje su se danas pojavile o navodnom isključenju brojila FK "Partizan" na stadionu u Humskoj, najpre moram da istaknem da te informacije nisu tačne. Fudbalski klub Partizan ne poseduje nikakva električna brojila na stadionu, s obzirom na to da je Sportsko društvo Partizan titular prava svojine na stadionu, a samim tim i obveznik plaćanja svih usluga, između ostalog i obveznik plaćanja potrošnje električne energije.

Podsetio bih da je Fudbalski klub Partizan jedan od 24 člana JSD "Partizan" i da je Fudbalski klub Partizan organizovao, rukovodio i finansirao vođenje sudskog spora sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije, koji je okončan na taj način što je stadion vraćen u vlasništvo JSD "Partizan". U vreme mandata Upravnog odbora JSD "Partizan", na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem, nije bilo obustavljanja isporuke električne energije, niti drugih usluga javnih preduzeća.

Međutim, počevši od oktobra 2022. godine, kada je nelegalno rukovodstvo JSD "Partizan" nasilno preuzelo kontrolu nad prostorijama društva i izvršilo upis organa u APR, sportsko društvo opterećuju brojni problemi, a između ostalog i dugovanja prema mnogim poveriocima. Uvidom u pretragu na sajtu Agencije za privredne registre, može se lako utvrditi da je u proteklom periodu račun sportskog društva bio u blokadi nekoliko puta, pa je tako od septembra do decembra bio u neprestanoj blokadi 63 dana. U aprilu preko 40 dana i sada neprekidno u blokadi od 28.juna, usled dugovanja koje sportsko društvo ima prema različitim poveriocima.

Stadion Partizana
foto: box to box pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Tokom jučerašnjeg dana obustavljena je isporuka električne energije na stadionu usled neplaćanja računa od strane sportskog društva, na koje su računi Elektrodistribucije i naslovljeni i kome su računi i dostavljani.

FK Partizan nesmetano posluje, sve službe kluba redovno rade, a FK Partizan redovno izmiruje račune za komunalne usluge na sportskom centru "Teleoptik",s obzirom na to da je i vlasnik Sportskog centra "Teleoptik".

Fudbalski klub Partizan je u oktobru 2022. godine podneo tužbu za utvrđenje ništavosti odluka donetih na sednici tzv. Skupštine JSD "Partizan" odnosno izbora Ostoje Mijailovića za predsednika društva i Željka Tanaskovića za zastupnika Društva.

Prvi osnovni sud u Beogradu je pre 15 dana doneo presudu kojom se usvaja tužbeni zahtev FK "Partizan" i utvrđuje da su odluke ni[tavne i da ne proizvode pravna dejstva Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za predsednika društva i Željka Tanaskovića za zakonskog zastupnika, čime je samo potvrđeno ono što mesecima rukovodstvo FK "Partizan" ističe, da su pravnim nasiljem sadašnji nelegalni rukovodioci društva preuzeli upravljanje društvom. Međutim, nelegalno rukovodstvo JSD " Partizan" i dalje nastavlja sa uzurpiranjem imovine društva, rukovodi društvom veoma neuspešno i ne poštuje odluke pravosudnih organa Republike Srbije.

Fudbalski klub Partizan je unazad decenijama ulagao ogromna sredstva u održavanje stadiona i infrastrukturu, te će FK Partizan iskoristiti sva pravna sredstva za zaštitu svojih interesa, a koja podrazumevaju redefinisanje vlasničkih odnosa na stadionu - stoji u saopštenju za javnost zamenika generalnog direktora kluba Milorada Nikolića.

Bonus video:

00:12

Bjelogrlić bodri Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.