KRAJ JEDNE ERE: Benzema odlazi iz Real Madrida!
Karim Benzema, Foto: EPA/ADAM VAUGHAN

OZVANIČENO

KRAJ JEDNE ERE: Benzema odlazi iz Real Madrida!

Više ništa neće biti isto na Santijago Bernabeu

Objavljeno: 12:09h

Francuski napadač Karim Benzema na kraju sezone napustiće Real Madrid, saopštio je španski velikan.

Madriđani su se oglasili saopštenjem u kojem su javnost obavestili da će se posle 14 godina rastati sa sjajnim golgeterom.

Francuz je u prestonicu Španije stigao 2009. godine iz Liona. Benzema je u dresu Reala osvojio 25 trofeja, što je rekordan broj za ovog velikana.

Karim je pet puta osvajao Ligu šampiona, četiri puta špansku Primeru, tri Kupa kralja, četiri Superkuoa Španije i još toliko evropskih, kao i pet Svetskih klupskih prvenstvava.

On je i na petom mestu na večnoj listi kada su u pitanju nastupi za Real, sakupio ih je 647. Takođe, drugi je najbolji strelac u istoriji kluba sa Bernabeua sa 353 postignuta gola, a više je postigao samo neprikosnoveni Kristijano Ronaldo.

Karim Benzema
Karim Benzemafoto: EPA/Rodrigo Jimenez

Real je u saopštenju naveo da je njegova karijera u Madridu pravi primer profesionalizma, kao i da je Benzema predstavljao sve vrednosti iza kojih ovaj klub stoji.

Ostaje da se vidi gde će Benzema nastaviti karijeru, a trenutno je najbliži odlasku u Al Itihad koji mu je ponudio basnoslovnih 400.000.000 evra za dve sezone.

Real Madrid će u utorak napraviti svečan oproštaj za legendarnog Karima Benzemu.

Bonus video:

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.