DAN KADA JE POSLEDNJI PUT POKORENA MARAKANA: Partizan dugo čeka pobedu na Zvezdinom terenu! (VIDEO/FOTO)
Leonardo slavi sa Grobarima, Foto: Starsport©

GROBARI SE RADO SEĆAJU

DAN KADA JE POSLEDNJI PUT POKORENA MARAKANA: Partizan dugo čeka pobedu na Zvezdinom terenu! (VIDEO/FOTO)

Bio je to 154. večiti derbi koji je odigran 18.04.2017. godine

Objavljeno:

Partizan dugo čeka pobedu protiv Crvene zvezde na njenom terenu.

Poslednji put crno-beli slavili su na stadionu "Rajko Mitić" 18.04.2017. Bio je to 154. večiti derbi koji je odigran u okviru 1. kola plej-ofa Superlige Srbije u sezoni 2016/17.

Glavni sudija na utakmici bio je Danilo Grujić iz Niša, a meču je prema zvaničnoj statistici prisustvovalo 26.112 gledalaca.

154. večiti derbi
foto: Starsport©

Na ovom meču igralo se izuzetno agresivno. Ritam je u većem delu meča bio visok, a na kraju su viđena i četiri gola.

U prvih nekoliko minuta susreta na obe strane viđeno je po nekoliko udaraca iz ugla. Još nije istekao ni prvi minut kada je Le Talek imao šansu na centaršut Kange iz ugla, međutim, lopta je završila pored gola. Na drugoj strani Partizan je uzvratio preko Đurđevića koji je izašao kao poražen iz duela sa Manojlovićem.

SKAUTI IZ ČITAVE EVROPE UZ AZIJU I AMERIKU NA VEČITOM DERBIJU! Fudbaleri će biti na radaru velikih klubova

Prvi pogodak postignut je u 21. minutu. Slobodan udarac iskosa sa leve strane izveo je junak meča Leonardo. Prebacio je živi zid i pogodio cilj. Do odlaska na odmor bilo je sporadičnih akcija na obe strane, ali ne i promene rezultata.

Crvena zvezda je izjednačila početkom drugog poluvremena. Već u prvoj akciji Ruiz se lepo otvorio na desnoj strani, uputio loptu na peterac gde je Boaći rutinski sproveo u mrežu Kljajića.

Novo vođstvo Partizana stiglo je u 67. minutu. Nabačenu loptu iz kornera posle smušene reakcije odbrane i golmana crveno-belih najbolje je iskoristio Tavamba i udarcem glavom doneo prednost crno-belima.

Nemajući kud, trener Božović bacio je sve karte u napad i time ostavio brzonogim igračima rivala mnogo prostora za kontra napade. Iz jedne takve situacije Leonardo je stavio tačku na 154. večiti derbi svojim drugim golom, u 79. minutu, na asistenciju Petra Đuričkovića.

Partizan je kao gost slavio 3:1 i u tom momentu uspeo da se izjednači sa crveno-belima na vrhu tabele.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.