OD IDOLA NACIJE DO SATANIZACIJE: Legenda afričkog fudbala stavljena na listu OPASNIH terorista! (VIDEO) (FOTO)
Foto: AP

Što je mnogo...

OD IDOLA NACIJE DO SATANIZACIJE: Legenda afričkog fudbala stavljena na listu OPASNIH terorista! (VIDEO) (FOTO)

Postigao je odlučujuće golove na dva uzastopna Kupa afričkih nacija, osvojio je pet titula kontinentalnog klupskog šampiona, za nacionalni tim odigrao čak 100 utakmica. Sada je u ozbiljnom problemu...
Objavljeno: 16:37h

Kao što je mnogima poznato, Egipat trenutno muku muči sa povećanim nasiljem prouzrokovanim priklanjanjem najmilitantnije grupe iz ove zemlje Islamskoj državi. I Kairo, i drugi veći gradovi svakodnevno se suočavaju sa napadima.

A, za one koji ne znaju ko je Abutrika... Trenutno radi kao sportski komentator na Kupu nacija koji se odigrava u Gabonu, 2006. i 2008. godine je postigao odlučujuće golove u finalima tog takmičenja, kada je Egipat ponovio velike uspehe sa sredine i kraja prošlog veka, okitivši se titulom najbolje reprezentacije "crnog" kontinenta dvaput zaredom (i treći put je osvojio ovo takmičenje 2010, ali Abutrika tada nije bio u timu).

foto: AP

Za reprezentaciju je odigrao 100 mečeva, bio njen kapiten, a pet puta je bio osvajač afričke Lige šampiona sa Al Ahlijem.

Nekoliko puta je nominovan za igrača godine na svom kontinentu, tri puta je uspeo da osvoji to odličje, u konkurenciji sa fudbalskim doktorima kakvi su Didije Drogba, Samjuel Eto, Hasan Mido...

Njegova karijera krenula je uzlaznom putanjom 2004. godine, kada je potpisao za Al Ahli, sa kojim je odmah došao do titule. To je primetio tadašnji selektor egipatskog nacionalnog tima, legendarni italijan Marko Tardeli, pa je od njega napravio jednog od glavnih šrafova u reprezentaciji.

Ispostaviće se kao sjajan potez, a čak ga je i FIFA na svom zvaničnom sajtu u to vreme proglasila za "idola nacije", kada je 2006. godine uzeo prvi afrički Kup, i to na domaćem terenu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.