OD IDOLA NACIJE DO SATANIZACIJE: Legenda afričkog fudbala stavljena na listu OPASNIH terorista! (VIDEO) (FOTO)
Foto: AP

Što je mnogo...

OD IDOLA NACIJE DO SATANIZACIJE: Legenda afričkog fudbala stavljena na listu OPASNIH terorista! (VIDEO) (FOTO)

Postigao je odlučujuće golove na dva uzastopna Kupa afričkih nacija, osvojio je pet titula kontinentalnog klupskog šampiona, za nacionalni tim odigrao čak 100 utakmica. Sada je u ozbiljnom problemu...
Objavljeno: 16:37h

Kako prenosi Rojters, Vlada Egipta je dodala legendu afričkog fudbala Muhameda Abutriku na listu terorista opasnih po ovu državu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sa novinarima je tu informaciju podelio njegov advokat, otkrivši da je problem nastao zbog navodne povezanosti bivšeg egipatskog kapitena i dvostrukog osvajača Kupa afričkih nacija sa ozloglašenim muslimanskim Bratstvom, koje već skoro 90 godina hara ovim delom sveta.

Egipat je Bratstvo obeležio kao terorističku organizaciju i već je uhapšeno preko 1.000 ljudi, otkako je vojska skinula sa vlasti predsednika Mohameda Morsija, čoveka povezanog sa ozloglašenom grupacijom.

Naravno, Abutrika je opovrgnuo sve tvrdnje oko umešanosti u njen rad, ali je cela nacija videla kako je 2012. podržavao Morsija u predsedničkoj kampanji.

I ne samo da ga je podržavao, već je i pre ovoga upadao u problem sa zakonom, kada mu je država oduzela deo imovine zbog umešanosti u ono gde jednom fudbaleru stvarno ne bi trebalo da bude mesto.

Zakon o terorizmu koji je usvojen 2015. godine, zahteva od egipatskih vlasti da svakoga ko ima veze sa tom sunitskom militantnom grupom "etiketira" kao teroristu, kao i da ga kazni sa minimum pet godina zatvora! To nije najgore, i smrtna kazna dolazi u obzir.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.