Preko dve godine je prošlo od drona, a ja TRENUTNO PLAČEM KAO MALO DETE zbog utakmice Srbija - Albanija! (VIDEO)
Foto: Fonet, Dado Đilas

I to ti je život!

Preko dve godine je prošlo od drona, a ja TRENUTNO PLAČEM KAO MALO DETE zbog utakmice Srbija - Albanija! (VIDEO)

Ili... Kako sam doživeo nedelju fudbalske alegorije?
Objavljeno:

Ponovo smo se rukovali i po jednom jedan drugom rekli "srećno" i fudbalska alegorijska borba je mogla da počne.

foto: Dado Đilas

Ovoga puta, igralo se na imaginarnoj Marakani, jer je imaginarna predstavnica bugarskog Fudbalskog saveza praćena funkcionerima UEFA tražila da tako bude.

Utakmica je po Srbe počela očajno! Albanci su preko Taulanta Džake i Lorika Cane došli do odlične prilike za gol, ali su se i tom prilikom koristili lukavim metodama. Izveli su korner dok smotani Srbi nisu gledali, Cana je po zemlji spustio loptu do Džake, a ovaj ju je lagano smestio u nebranjenu mrežu Vlade Stojkovića.

Međutim, kada proradi srpski inat, proradio je!

Naša reprezentacija je svim silama počela da napada, pa je ubrzo sjajnom dijagonalom Nemanje Matića lopta došla do Dušana Tadića, a ovaj je maestralnim manevrom izvukao pola albanske odbrane ispred kaznenog i uposlio Aleksandra Mitrovića, kome nije bilo teško da "bocne" Etrita Berišu.

Odatle nazad nije bilo! Srbi su nastavili da ređaju prilike, i ubrzo su postigli još jedan gol, ali su se Albanci žalili na ofsajd, koji je, posle dužeg razmišljanja, sudija odlučio da odsvira!

Srbi su poludeli, ali nastavili su da igraju!

foto: Dado Đilas

Na poluvreme se otišlo pri rezultatu 1:1, da bi u drugom delu i jedni i drugi ponovo pokušavali, ali je Srbija iskoristila publiku i prednost domaćeg terena, postigavši gol koji je Albance poslao kući.

Međutim, iako su naše komšije kao prepreka otklonjene, imaginarna UEFA je odlučila da ovu utakmicu proglasi nevažećom zbog toga što Srbi i Albanci nisu uspeli da reše neke logističke probleme, i da mesto u Bugarskoj dodeli jednoj od bogatijih zapadnoevropskih zemalja, koje sa logistikom problema nemaju!

A, čim sam ovo saznao, počeo sam da plačem kao kada je Predrag Mijatović promašio penal protiv Holandije, ili isto kao kada je na tom istom Svetskom prvenstvu 1998. godine Miha postigao onaj autogol za izjednačenje Nemaca.

Fudbalska predstavnica susedne zemlje je otišla, Svetskog prvenstva nema, niti će ga biti za nas Balkance, bar u ovom ciklusu...

I tako, umalo da nam večito poljuljane bilateralne odnose sa južnim susedima (pored onog famoznog voza) pokvari jedno imaginarno Svetsko prvenstvo sa prelepim osmehom.

Ako neko ne razume o čemu se radi u ovoj fudbalskoj alegoriji, koja je obeležila moj početak godine, može slobodno da se obrati u komentarima, ovi sa Espresa ima da mu odgovore.

(Čitalac Espresa)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.