Poslednji srpski fudbalski boem: Na koga vas asocira broj 22? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

OMAŽ PRED PENZIJU

Poslednji srpski fudbalski boem: Na koga vas asocira broj 22? (FOTO) (VIDEO)

Saša Ilić danas puni 39 godina, a kako mu je ovo poslednja sezona u karijeri, odlučili smo da vas podsetimo na neke od njegovih najznačajnijih trenutaka u karijeri*
Objavljeno: 09:42h

1. Debi sa 18 godina - Bilo je to 26. oktobra 1996. godine, kada je u pobedi Partizana nad Borcem u Čačku rezultatom 10:0, Ljubiša Tumbaković gurnuo u vatru golobradog mladića, koji je postao legenda kluba. Interesantno je da je Saša Ilić na ovoj utakmici nosio broj 1 i to je jedini put da na dresu nije stajao 22.

2. Kapiten sa 20 godina - Nije dugo trebalo Iliću da od debija stigne do kapitenske trake u crno-belom dresu, samo nešto više od godinu i po dana. Nakon prelaska Ivana Tomića u Romu 1998. godine, stručni štab i uprava kluba odlučili su da kapitensku traku treba da ponese upravo on.

3. Gol u finalu Kupa protiv Crvene zvezde na Marakani 2001. godine - Svaki navijač Partizana, ovaj pogodak ume da vam opiše do poslednjeg detalja. Nakon izgubljene lopte Dejana Ilića, Vladimir Ivić je dodao loptu Saši Iliću koji je fenomenalnim udarcem levom nogom ostavio Aleksandru Kociću samo opciju da gleda kako lopta ulazi u mrežu. Partizan je ovu utakmicu dobio rezultatom 1:0, a Saša Ilić je u karijeri postigao još dosta golova protiv najvećeg rivala, ali je uvek isticao da mu je ovaj najdraži.

4. Penal u Njukaslu - Ulazak Partizana po prvi put u istoriji u Ligu šampiona večno će se pamtiti. Zvezdana noć na Sent Džejms Parku 2003. godine i pobeda na penale protiv Njukasla su deo istorije crno-belih, a čuveno "Ajmo Milivoje" nikada se neće zaboraviti. Ipak, najveći teret u penal seriji je upravo izneo Saša Ilić. On je u šestoj seriji šutirao za opstanak kluba iz Humske u meču, a njegovo rutinsko izvođenje ovog jedanaesterca večna je tema većini navijača Partizana.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.