Poslednji srpski fudbalski boem: Na koga vas asocira broj 22? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

OMAŽ PRED PENZIJU

Poslednji srpski fudbalski boem: Na koga vas asocira broj 22? (FOTO) (VIDEO)

Saša Ilić danas puni 39 godina, a kako mu je ovo poslednja sezona u karijeri, odlučili smo da vas podsetimo na neke od njegovih najznačajnijih trenutaka u karijeri*
Objavljeno: 09:42h

Na dan kada je rođen jedan od poslednjih fudbalera starog kova, džentlmen na terenu i šmeker van njega, odlučili smo da posvetimo nekoliko redova legendarnom kapitenu Partizana Saši Iliću. Prve fudbalske korake napravio je u tada nižerazrednom BSK-u iz Borče, da bi još kao dečak prešao u beogradski Partizan. Sa "crno-belima" osvojio devet titula i tri nacionalna kupa. U karijeri je pored Partizana nosio još dres Galatasaraja, Salcburga, Larise i Selte iz Viga.

Za reprezentaciju Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i na kraju Srbije odigrao je 37 susreta i postigao 4 gola. Debitovao 16. avgusta 2000. protiv Severne Irske u Belfastu (2:1), a poslednji put dres sa državnim grbom oblačio 6. septembra 2008. protiv Farskih Ostrva (2:0) u Beogradu U petak 30. 16. 2015. godine Ilić puni 39 godina, poslednji fudbalski boem sa ovih prostora zaslužuje da se nađe u centru pažnje.

U nastavku teksta možete pročitati 22 vrhunca iz karijere Saše Ilića, a zašto baš toliko, trebalo bi da vam bude jasno.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.