Ma, koji Egzit i Guča, ovo su najluđi srpski festivali: Ko ima veći, koja ima najveću, zagorele udavače... (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/tovrnjackabanja, Printscreen/Youtube/Dragan Gajić, Printscreen/Youtube/majkinkralj

ludi srbi

Ma, koji Egzit i Guča, ovo su najluđi srpski festivali: Ko ima veći, koja ima najveću, zagorele udavače... (FOTO)

Verovatno vam je manje poznato, ali osim "Guče" i "Egzita" u Srbiji se održava još 2.000 manifestacija od kojih su mnoge zanimljivije i autentičnije od festivala koji su proslavili našu zemlju.
Objavljeno:

Vrnjački karneval Međunarodni "Vrnjački karneval" traje sedam dana, a ovog puta dobar provod vam je zagarantovan. Dokaz tome je i da je ovaj festival posle Guče i Egzita najposećeniji, pa vi vidite...

Najveća atrakcija je velika karnevalska povorka sa oskudno obučenim Brazilkama, ali su to i mnogobrojni maskenbali, koncerti, predstave, izložbe i takmičenja.

Ipak, sexy Brazilke su te koje su glavne, pa raspomamljeni posetioci svake godine sedam dana kidišu za njima po ulicama Vrnjačke banje.

Jeste i da na Egzitu i u Guči ima šta da se vidi, što se golotinje tiče, ali koje su šanse da baš naletite na polugolu Brazilku?

Dani ludaje

Idejni tvorci manifestacije "Dani ludaje" očigledno su poželeli da Kikinda bude prepoznatljiva po velikim bundevama, jer se ovaj festival godinama unazad organizuje u u čast tikve, bundeve, misirače, ili ludaje.

Takmičenje u Kikindi sada je balkanski šampionat, a rezultati se šalju u organizacije World Pumpkin Confederationy Ontario (Kanada) i Collins iz SAD, i učestvuju za zvanični svetski rekord.

Pa kome je ovo samo palo napamet, koga ovo zanima?

Očigledno je i ovde cilj dobro se najesti, pa se tako posetioci ovog festivala tradicionalno služe banatskim fruštukom, specijalitetima koje domaćice pripremaju od bundeve i raznim drugim slatkim i slanim đakonijama.

Prođoh Levač, prođoh Šumadiju

Ovo je najspektakularnija smotra narodnog stvaralaštva koja obuhvata izložbe narodne radinosti, pesme, takmičenja u pripremanju tradicionalnih jela, ali i izbor za najduži brk, izbor najlepše sobarice, najduže pletenice i najlepše narodne nošnje.

Najduža pletenica ove godine iznosila je 321 cm, dok je najbrka sabora imao brkove duge 126 cm.

Pa gde još možete videti ovakve prirodne, da kažemo - lepote?

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.