Telo Tošeta Proeskog tone, padaju ploče, sve se raspada: Sramne fotografije sa groba pokojnog pevača (FOTO)
Foto: Printscreen

neviđena sramota

Telo Tošeta Proeskog tone, padaju ploče, sve se raspada: Sramne fotografije sa groba pokojnog pevača (FOTO)

Telo Tošeta je pokriveno zemljom koja stalno tone, a na njoj je tapison sa veštačkom travom. Padaju i stranične bekaton ploče, a popušta i krovna konstrukcija. Sve se raspada - priča radnik iz održavanja

Objavljeno:

Skupština Makedonije je 2008. godine, nepunu godinu nakon njegove smrti, donela odluku o izgradnji memorijalnog spomenika Tošetu Proeskom, koji je posthumno proglašen za zaslužnog građanina Makedonije.

Sa sredstvima iz budžeta, spomenik je trebalo da bude gotov za dve godine. Od tada je prošla skoro decenija, a Toše i dalje počiva u grobu na kome nema ni nadgrobne ploče.

foto: Printscreen

AlsatM televizija je pokušala da dobije odgovor zašto je to tako, ali je naišla na zid ćutanja u državnim institucija i Fondaciji Toše Proeski. Retko ko i u Kruševu želi da razgovara na ovu temu zbog partijske podeljenosti u gradu.

Improvizovana grobnica je pokrivena i ograđena plastikom, da vetar ne bi razneo predmete koje su njegovi fanovi sa ljubavlju ostavljali na grobu.

Prema idejnom rešenju koje je objavila AlsatM televizija, na Gumenju je trebalo da bude izgrađen memorijalni spomenik Toše Proeski, koji bi se protezao od platoa u blizini njegove Spomen kuće, pa sve do samog grobnog mesta.

Objekat je trebalo da ima kupolu, crkvu, fontanu, šetalište, stepenice i puno cveća. Memorijalni spomenik je trebalo da bude izgrađen do 2012. godine, ali od toga nije uređeno ništa.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.