DEJAN JE PROŠAO U ISLAM, A OVAKO PORODICA DRAGOJEVIĆ SLAVI BOŽIĆ: Biljana sve PODELILA, prizor zaintrigirao ljude
David, Biljana i Dejan, Foto: NENAD KOSTIĆ

IZNENADIĆETE SE

DEJAN JE PROŠAO U ISLAM, A OVAKO PORODICA DRAGOJEVIĆ SLAVI BOŽIĆ: Biljana sve PODELILA, prizor zaintrigirao ljude

Neki ne znaju za običaj korinđanje, koji se zadržao u Vojvodini

Objavljeno:

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Božić, najradosniji hrišćanski praznik i rođenje spasitelja Isusa Hrista.

Porodica Dragojević, mnogima poznata po učešćima u rijaliti programima "Zaduga" i "Parovi", takođe proslavlja ovaj praznik.

Ipak, ono što je mnogima misterija jeste da li ga sa porodicom obeležava i Dejan Dragojević, s obzirom da je ne tako davno priznao da je promenio veru i prešao u Islam.

Dejanova i Davidova majka, Biljana Dragojević, podelila je snimke iz Veternika, gde možemo videti kako puštaju vatromet ispred porodične kuće, a u jednom trenutku se čuje i Dejanov glas i snimi ga s leđa.

Takođe, zabeležila je još jednu scenu koju nemamo tako često priliku da vidimo u današnje vreme.

Maskirane osobe u toku Badnje večeri došle su na vrata porodice Dragojević, pevale pesmu i zvonili zvonima, što je Biljanu nasmejalo, a pojedine njene pratioce zaintrigiralo.

1 / 5 Foto: Printskrin: Instagram/biljana.dragojevic.bd

"Badnje veče a maske đavola, kao da slave Noć veštica a ne Božić", "Ovo ne ide u prilog ni muslimanima ni pravoslavcima", pisali su ljudi, dok su drugi objasnili da je reč o starom običaju koji se najviše zadržao u Vojvodini, reč je o korinđanju.

Korinđanje je jedan od tradicionalnih običaja vezanih za Božić. Na Badnje veče, obično nakon večere, deca idu po komšiluku, od vrata do vrata, kod prijatelja, komšija, rodbine i pevaju božićne pesme, a na vratima ih dočekuje domaćica i daruje im slatkiše, voće, sitan novac...

Ovaj običaj je i danas ostao u selima, ali u gradovima se uglavnom izgubio. Po Vojvodini se zadržao više nego južno od Save i Dunava, gde za ovaj običaj malo ko i zna.

Podsetimo, Biljana Dragojević se nedavno oglasila za Espreso, te progovorila o Dejanu i Davidu ali i njihovim devojkama, šta je rekla možete pročitati OVDE.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Telegraf/J.G. Prenela:I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.