NAŠA PEVAČICA PRVI PUT O SMRTONOSNOJ BOLESTI: Ima redak sindrom, bori se već GODINAMA, a ovde su svi DETALJI
Slađana Milošević, Foto: Dado Đilas

SUDBINA

NAŠA PEVAČICA PRVI PUT O SMRTONOSNOJ BOLESTI: Ima redak sindrom, bori se već GODINAMA, a ovde su svi DETALJI

Pevačica je iskreno govorila o borbi sa smtronosnim sindromom koji je nepoznat velikom broju lekara

Objavljeno: 21:57h

Pevačica Slađana Milošević (68) pre nekoliko meseci je hitno hospitalizovana zbog lošeg zdravstvenog stanja, a nakon godina medijske ilegale dala je prvi intervju u kojem je priznala da da boluje od smrtonosne bolesti.

Ona retko daje intervjue i retko se pojavljuje u javnosti, a sada je, nakon duže pauze, pričala o privatnom životu, ali i o zdravstvenom stanju.

Slađana je na samom početku otkrila kako se sada oseća nakon što je završila u bolnici.

1 / 3 Foto: Printscreen/KurirTelevizija

- Od napuštanja bolnice i lečenja koje je sa kraćim prekidima trajalo dve godine, moje zdravlje je i dalje ugroženo, ali ako ništa drugo osećam se slobodnije sada kada sam lišena lošeg tretmana. Ne pripadam ljudima koji zahtevaju više nego što im pripada, ali u našoj zemlji postoji vidan problem podele na poželjne i nepoželjne. Trebalo bi da se učini dosta napora u procesu urbancida koji je sve prisutniji, jer smo svi i građani ove zemlje. Za vreme bolničkog lečenja osećala sam veliku mržnju osoblja zbog svog beogradskog porekla. Nažalost, nisam jedina koja je iskusila grubost, neetičnost i nedostatak empatije. Izgleda da su etika i moral potpuno beznačajni u medicinskom obrazovnom sistemu - rekla je Slađana.

Pevačica je otkrila kakva je priroda njene bolesti.

- Bolest nosi naziv Sjegrenov sindrom. Njena simptomatologija i način lečenja i dalje su nepoznati mnogim doktorima. Često je svode na pojednostavljeni imunološki poremećaj, a ona je u stvari smrtonosna. Nažalost, bolest je veoma teška, sa brojnim imunološkim promenama. Napada sve telesne sisteme. Jedino kineska tradicionalna medicina može pomoći, jer od ranih dana tretira čoveka kao jedinstvenu celinu. U zapadnoj medicini jedino psihosomatika ima takav pristup. Čovek je jedinstvo tela i psihe i samo tako se može lečiti - rekla je pevačica, koja je potom otkrila zbog čega je na sopstvenu odgovornost napustila bolnicu.

1 / 3 Foto: © ATA Images

- Nisam mogla da se izvučem iz zamke bolesti. Nije mi odgovaralo to što posle dve godine nije bilo nikakvog pomaka u lečenju i što sam se iznova vraćala u bolnicu. Nije mi odgovaralo ni ophođenje većine osoblja, njihova nezainteresovanost, površnost i uporni sukobi, gde se moje mišljenje nije uvažavalo mada sam sama psihoterapeut praktičar i bivši student veterinarske medicine. Nije bilo ni dobre volje, čak ne znam ni imena lekara, osim njih dvoje, jer se nisu predstavili. Moj dolazak u bolnicu bio je propraćen uvredama - ispričala je Slađana.

Bonus video:

02:10

PRVA SAM JAVILA DA JE SLOBA PAO! Slađana Milošević otkrila DRAMATIČNE MOMENTE u noći 5. oktobra BILI SMO NA BALKONU DO JUTRA!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.