Ove naše zvezde ne obeležavaju Božić, ali zato praznuju duže od nas: 5 naših superstarova koji se kunu u ALAHA! (FOTO)(VIDEO)
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Aleksandar Jovanović Cile

odmaraju 4 dana

Ove naše zvezde ne obeležavaju Božić, ali zato praznuju duže od nas: 5 naših superstarova koji se kunu u ALAHA! (FOTO)(VIDEO)

Nismo zaboravilli ni na naše zvezde koje nisu pravoslavne veroispovesti
Objavljeno: 13:32h

Svima su vam već dobro poznati pravoslavni običaji kada je Božić u pitanju, dok Bajram nosi nešto drugačije..

Među našim zvezdama i onih koji se najviše raduju ovim danima!

Bajram je takođe dan radosti i veselja u muslimanskoj veroispovesti.

Muslimani u Srbiji slave praznik Kurban bajram, koji je se još zove hadžijski ili praznik žrtve. Kurban-bajram se obeležava četiri dana.

Dok je čitav mesec preodređen za ustručavanje od svih vrsta "uživanja".

Braća Polumenta

Šako i Dado oduvek važe za velike vernike. Svake godine braća se potrude oko čestitanja najvećeg muslimanskog praznika, pa tako svoje pratioce i sve one koji takođe slave Bajram, obraduju zanimljivim video porukama.

Dona Ares

A photo posted by Donna Ares (@donnaares) on

Poznata pevačica Donna Ares uspešno se izborila sa rakom, a kako je u više navrata i sama izjavljivala, upravo je vera ono što je održalo.

Vera u ljude, i vera u Alaha.

Dona je nekoliko puta napomenula da nije bitno koliko puta neko ode u džamiju ili koliko je verskih knjiga pročitao, već da li to sve osećate u duši. I ona kao i drugi poznati, svaki Bajram obeleži kako i dolikuje.

A kako li se bajramuje kod Hanke Paldum?!

Poznata pevačica u više navrata izjavila je kako joj je najbitnije da praznik provede kod kuće. Uz bajramski ručak i njoj drage ljude i naravno uz svoju decu. Ono što Halki najteže pada je kako i sama kaže, to što "nije jednostavno jednoj kući bajramovati bez muške glave u njoj".

Halid Bešlić

Halid je poznat kao veliki veseljak među kolegama i jedan od najveselijih kada je proslava bajrama u pitanju! Organizuje koncerte na sam praznik godinama unazad. Ipak, iako mu je ovo omiljeni praznik, i često trenutak kada se oseća najradosnijim, Halid je nedavno izjavio da voli da peva ali da mu pada sve teže.

"Želim da budem u penziji bar deset godina i makar jedan praznik proslavim sa dragima u porodičnoj atmosferi".

Selma Bajrami

Selma važi za pevačicu koju u Bosnu smatraju kraljicom muzike.

Ona nikada ije krila svoju veroispovest, i u više navrata se javno izjasnila kao muslimanka, te ne čudi da je za nju Bajram najradosnij praznik.

Selma kao i svi vernici, za vreme praznika uglavnom su u porodičnom miru.

Svako održavanje i čuvanje tradicije je za pohvalu. Sloga i ljubav je to što bi trebao da nam bude na prvom mestu.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.