NEKO ZBOG BRAKA, NEKO ZBOG MIRA I VERE: Ovo su HOLIVUDSKE ZVEZDE koje danas slave pravoslavni Božić
Dženifer Aniston, Foto: Profimedia

IZNENADIĆETE SE

NEKO ZBOG BRAKA, NEKO ZBOG MIRA I VERE: Ovo su HOLIVUDSKE ZVEZDE koje danas slave pravoslavni Božić

Razlozi za ovo proizilaze iz raznovrsnih sfera života ovih ličnosti. Neki to čine iz ljubavi prema svom bračnom supružniku, dok postoji i jedan glumac koji je zaista svoj mir i veru pronašao na Svetoj gori.

Objavljeno: 12:34h

Na Zapadu, Božićni praznici tradicionalno se proslavljaju u decembru, pred Novu godinu. Međutim, postoje značajne holivudske ličnosti koje ovaj svečani trenutak obeležavaju 7. januara, u skladu sa pravoslavnom tradicijom.

Razlozi za ovo proizilaze iz raznovrsnih sfera života ovih ličnosti. Neki to čine iz ljubavi prema svom bračnom supružniku, dok postoji i jedan glumac koji je zaista svoj mir i veru pronašao na Svetoj gori.

Evo o kome se radi.

Dženifer Aniston Jedna od njih je Dženifer Aniston, čiji je otac poreklom sa Krite u Grčkoj, pa ju je vaspitao u duhu pravoslavlja. Njena ljubav prema očuvanju tradicije odražava se kroz proslavu Božića 7. januara, uz poštovanje svih običaja svoje vere. Osim toga, Dženifer redovno pomaže crkvama pod okriljem Vaseljenske patrijaršije, svesna važnosti očuvanja svojih korena.

Adrijana Lima Manekenka Adrijana Lima, nekadašnja supruga srpskog košarkaša Marka Jarića, i nakon razvoda nastavlja tradiciju slavlja oba Božića. Njeno redovno deljenje božićnih čestitki na društvenim mrežama, ponekad i na srpskom jeziku, svedoči o poštovanju prema korenima i želji za očuvanjem tradicije.

Bastijan Švajnštajger

Bivši nemački fudbaler, Bastijan Švajnštajger, započeo je slavlje pravoslavnog Božića nakon venčanja sa srpskom teniserkomAnom Ivanović. U njihovom domu, oboje poštuju oba Božića, stvarajući jedinstvenu i raznovrsnu porodičnu tradiciju koja ujedinjuje njihove kulture.

Kim Kardašijan

Najpoznatija svetska starleta, Kim Kardašijan, ponosno ističe svoje jermensko poreklo zahvaljujući ocu Robertu. Bez obzira na slavu i internacionalnu karijeru, Kim sačuvala je svoje korene kroz proslavu Božića, kako 25. decembra, tako i 7. januara, pojačavajući vezu sa porodičnom tradicijom.

Tom Henks

Tom Henks je svoju veru podredio ljubavi ulaskom u drugi brak sa Ritom Vilson, čije su korene iz Bugarske i grčko-albanskog nasleđa. Njihova posvećenost tradiciji svedoči o dubokom poštovanju prema korenima i želji za očuvanjem kulturne baštine.

Stana Katić

Kanadska glumica srpskog porekla Stana Katić čuva tradiciju i Božić uvek proslavlja 7. januara sa svojom porodicom, održavajući živim sećanje na svoje korene.

Kristijan Bejl

Slavni glumac Kristijan Bejl primio je pravoslavnu veru nakon ženidbe sa manekenkom srpskog porekla, Sandrom Sibi Blažić. U njihovom domu praktikuju se svi običaji srpske kulture, čime održavaju bogatstvo tradicije.

Vikend (The Weeknd)

Čuvenog pevača Vikenda odgajale su majka i baka nakon razvoda roditelja. On je kao dete često išao sa bakom na služenja pri Etiopijskoj Pravoslavnoj Tewahedo crkvi. Njegova posvećenost tradiciji i održavanje veza sa korenima jasno se očituju u prazničnim proslavama.

Mila Jovović

Milica Bogdanovna Jovović rođena je u Kijevu, od majke Galine Loginove, nekadašnje ruske glumice, i Bogdana Jovovića, srpskog doktora. Mila je takođe krstila svoju ćerku u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Los Anđelesu, čuvajući tako veze sa svojim korenima i tradicijom.

Nina Dobrev

Zvezda serije "Vampirskih dnevnika", Nina Dobrev, pravoslavne je veroispovesti. Njen otac poreklom je iz Bugarske, a majka iz Grčke. Glumica je i nakon preseljenja u Kanadu, nastavila da poštuje običaje, čime održava svoje korene.

Džonatan Džekson

Glumac koji je pet puta dobio nagradu Emi, najpoznatiji po ulozi u seriji "Opšta bolnica", prešao je u pravoslavlje 2012. godine. Njegovo interesovanje za hrišćansku istoriju, molitve, liturgiju i živote svetaca odvelo ga je do pravoslavlja. Kada je primio jednu od nagrada zahvalio se i monasima na Svetoj gori koji se neprestano mole za spas sveta.

Ova promena veroispovesti značajno je uticala na njegov život i izražavanje zahvalnosti.

Naomi Kembel

Manekenka Naomi Kembel je pre nekoliko godina razmatrala usvajanje pravoslavlja zbog tadašnjeg partnera, ruskog milijardera Vladislava Doronina. Iako je njihova veza završena na sudu, Naomi je ostala poznata po svojoj privrženosti različitim kulturama, uključujući i pravoslavnu tradiciju.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Blicžena/Selena Ribić Prenela:I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.