EVO KOLIKO TAČNO JE POTREBNO MINUTA DA ŽENA DOŽIVI VRHUNAC U KREVETU: Spremite se za ovu BROJKU - sada je sve jasno
Orgazam, Foto: Profimedia

Tačno u sekudnu?

EVO KOLIKO TAČNO JE POTREBNO MINUTA DA ŽENA DOŽIVI VRHUNAC U KREVETU: Spremite se za ovu BROJKU - sada je sve jasno

Nije novost da je ženama potrebno više vremena da dožive orgazam nego muškarcima, ali sada znamo još neke detalje

Objavljeno:

Novo istraživanje još jednom je potvrdilo da će žena više uživati u seksu ako ga muškarac doživi kao maraton, a ne sprint, piše NY Post.

Rezultati studije objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine otkrilo je koliko u proseku heteroseksualnoj ženi potrebno da doživi vrhunac, a reč je o 13 minuta i 41 sekundi. U istraživanju je učestvovalo 645 heteroseksualnih žena, u svojim 30-ima, redom sve u monogamnoj vezi, iz 20 zemalja sveta, većinom iz Velike Britanije, Holandije, Indije i SAD-a.

Seks, Ljubav
foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

Sve one zamoljene su da za potrebe studije uključe štopericu kada postanu seksualno uzbuđene i isključe ju kada dožive vrhunac. Istraživanje je trajalo osam nedelja, a rezultati su pokazali da je vreme u kojem su žene doživele vrhunac variralo od 12,76 minuta do 14,06 minuta, ali i da 17 posto ispitanica nisu nijednom doživele orgazam.

Pokazalo se i da žene najređe doživljavaju orgazam vaginalno, odnosno penetracijom. Njih samo 31,4 posto može da doživi vrhunac na ovaj način. Za 68,6 posto žena potrebna je dodatna stimulacija poput ljubljenja, laganog grickanja i dodirivanja erogenih zona. Neke poze su puno efikasnije od drugih. Žena najlakše dosegne klimaks kada je na partneru i diktira tempo. Tokom studije otkrivena je jedna zanimljivost – užitak će biti veći ako nosimo čarape za vreme seksa.

Bonus video:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/krstarica/M.K./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.