OVAJ PROGRAM JE PRAVA "SMRT" ZA VEŠ MAŠINU, NE PALITE GA JER ĆETE UNIŠTITI BUBANJ: Majstori MOLE sve, POGUBAN JE
Veš mašina, Foto: AP Photo Steven Senne

pažnja

OVAJ PROGRAM JE PRAVA "SMRT" ZA VEŠ MAŠINU, NE PALITE GA JER ĆETE UNIŠTITI BUBANJ: Majstori MOLE sve, POGUBAN JE

To nije ciklus koji koristite ako perete odeću za bebe ili želite da dezinfikujete posteljinu.

Objavljeno: 09:52h

Kada je u pitanju veš, jedan program na koji se mnogi oslanjaju je ciklus brzog pranja. Međutim, može oštetiti bubanj i skratiti vek trajanja ovog kućnog aparata.

Svaka mašina za pranje veša nudi ovu postavku, a najnoviji modeli mašina za pranje veša će ponuditi više opcija za brzo pranje, tako da je možete dodatno prilagoditi.

Međutim, zašto nije dobro da stalno koristite ciklus brzog pranja?

Iako je brz, praktičan i troši manje energije u odnosu na puni ciklus, u stvarnosti to nije tako jednostavno. Činjenica je da postoji vreme i mesto za podešavanje brzog pranja. I to definitivno nije ciklus na koji biste se trebali osloniti.

Kako postavka za brzo pranje troši manje vode i vremena, njen kapacitet je mnogo manji od standardnog ciklusa. Tako da ga zaista ne bi trebalo koristiti za nedeljnu količinu veša.

Ako se prepuni, rezultati će biti manje čist veš, ali istovremeno može oštetiti bubanj. Vremenom to može smanjiti funkcionalnost mašine, ali i skratiti njen vek trajanja.

Veš mašina
foto: Profimedia

Ciklus brzog pranja se takođe neće vrteti tako dugo, što znači da će svaka teška odeća zadržati više vode nego što ste navikli. Možda ćete morati da pokrenete poseban ciklus centrifuge da biste ispraznili vodu.

Brzo pranje nije idealno ako imate posla sa tvrdokornim mrljama.

To nije ciklus koji koristite ako perete odeću za bebe ili želite da dezinfikujete posteljinu.

Postavka brzog pranja generalno ne može da pere na temperaturi iznad 40 stepeni Celzijusa, tako da neće ubiti klice ili viruse, piše gradskeinfo.rs.

03:03

TUŠIRANJE HLADNOM VODOM, SAMO 2 MINUTA! Opšta panika u Nemačkoj zbog predstojećih mera štednje CENE IDU U NEBESA, NAROD PREPLAŠEN

(Espreso/krstarica/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.