OVO JE NAJZDRAVIJA BILJKA KOJA SPREČAVA BOLESTI I RASTE U SRBIJI: Sportiste štiti od POVREDA, svako želi da je IMA
Potočarka, Foto: Prinstcreen/Youtube/O Svemu i Svačemu

pažnja

OVO JE NAJZDRAVIJA BILJKA KOJA SPREČAVA BOLESTI I RASTE U SRBIJI: Sportiste štiti od POVREDA, svako želi da je IMA

Potočarka je izuzetno zdrava biljka bogata vitaminima i mineralima, a njeni listovi se mogu koristiti u pripremi salata, supa i sendviča. Visok sadržaj gvožđa, kalcijuma, folne kiseline, vitamina A, K i C čini je veoma korisnom za vaše zdravlje

Objavljeno:

Najzdravija biljka koja uspeva u Srbiji je potočarka. Ova biljka je proglašena za najzdraviju na svetu zbog obilja hranljivih materija koje mogu da spreče bolesti i zaštite sportiste od povreda. Potočarka ima visok nivo aminokiselina i antioksidanata. Osim toga, u svom sastavu ima flavonoide (antioksidanse) i moćno jedinjenje saponin. Bogata je prirodnim kalcijumom, magnezijumom, kalijumom i silicijumom, što je čini sjajnom za očuvanje zdravlja kostiju i zuba. . Dakle, potočarka je izuzetno korisna biljka koju vredi uzgajati u Srbiji!

Evo nekoliko korisnih informacija o uzgoju potočarke:

Potočarka
foto: Instagram printscreen/agromediaportal

Stanište i uslovi: Potočarka je vodena ili polu-vodena višegodišnja zeljasta biljka. Njeno prirodno stanište su neposredna blizina sporih, čistih voda, izvora i potoka. Međutim, može se uzgajati i u bašti, na terasi ili čak u zatvorenom prostoru. Za uspešan uzgoj, obezbedite sledeće uslove:

Vlažnost: Potočarka voli vlažnost, pa je redovno zalivajte. Sunčeva svetlost: Potrebno joj je sunce, ali i malo hladovine. Zemljište: Koristite dobro drenirano zemljište.

Berba: Berite potočarku pre nego što procveta, u periodu od aprila do kraja septembra. Birajte mesta koja nisu zagađena.

Uzgoj u saksiji: Potočarku možete uzgajati u pojedinačnim saksijama koje stavljate u posudu napunjenu vodom. Kada stabljike razviju korene i nastanu novi listovi, možete je presaditi u baštu ili na drugo mesto.

Nega: Nega potočarke u saksiji je jednostavna. Pazite da je biljka uvek dobro zalivena kako biste osigurali brži rast.

Potočarka je izuzetno zdrava biljka bogata vitaminima i mineralima, a njeni listovi se mogu koristiti u pripremi salata, supa i sendviča. Visok sadržaj gvožđa, kalcijuma, folne kiseline, vitamina A, K i C čini je veoma korisnom za vaše zdravlje. Potočarka nije mnogo zastupljena na našoj trpezi, nepravedno kao što vidite.

05:05

OVA BILJKA JE BOLJA OD ANTIDEPRESIVA! Poznati travar otkrio kako možete lečiti hemoroide, regulisati mentruaciju i mnogo drugo

(Espreso/lepote Srbije/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.