U OVIM GODINAMA ŽENE NAJVIŠE UŽIVAJU U INTIMNIM ODNOSIMA: Kad dođu do te BROJKE, samo VRHUNAC im je u glavi
Ilustracija, Foto: C2914 Rolf Kremming / imago stock&people / Profimedia

TAD SU NAJBOLJE

U OVIM GODINAMA ŽENE NAJVIŠE UŽIVAJU U INTIMNIM ODNOSIMA: Kad dođu do te BROJKE, samo VRHUNAC im je u glavi

Mnogi veruju da su žene na svom seksualnom vrhuncu negde u 20-ima, ali to je o velika predrasuda

Objavljeno:

Istraživanja pokazuju vrlo iznenađujuće rezultate.

Žene u dvadesetim godinama najčešće još nisu osnovale porodicu, nemaju velike obaveze i neretko se još i školuju ili tek ulaze u poslovni svet. Mlade su, dobro izgledaju i pucaju od samopouzdanja. Njihov je društveni život u toj životnoj fazi vrlo bogat, pa je logično da drugačije nije ni s onom seksualnom, zar ne? Pogrešno. Naime, upravo na tu temu je sprovedeno istraživanje u kom je učestvovalo 2.600 žena. Učesnice su bile podeljene u tri kategorije, prema starosti. U prvoj grupi su bile žene do 23 godine, u drugoj između 23 i 36 godina, a u trećoj one starije od 36 godina.

Kad su žene upitane šta osećaju vezano za sopstvenu privlačnost, osam od 10 žena iz starije grupe reklo je da se trenutno oseća seksepilnije nego ikada pre. Nasuprot tome, samo četiri od 10 žena u srednjoj starosnoj grupi i sedam od 10 mlađih žena kazalo je to isto.

Jedno se pitanje u istraživanju odnosilo i na orgazme, a rezultati su pokazali da po broju i učestalosti doživljenih vrhunaca takođe prednjače starije žene: šest od 10 žena u starosti od 36 i više godina reklo je da orgazam doživljavaju češće i osećaju ga intenzivnije nego kad su bile mlađe. S druge strane, tek pet od 10 žena mlađih od 36 godina reklo je isto, piše žena.hr.

Na pitanje koliko bi trebao da traje idealni seks, svaka treća žena je kazala kako bi želela da traje duže nego što je to u njihovom životu trenutno slučaj, ali je svaka deseta priznala da bi volela da igrice pod čaršavima traju – kraće. Istraživači su učesnice pitali i koliko često imaju seks – manje od trećine je odgovorio da do vruće akcije dolazi dva puta nedeljno. Više od jedne petine intimno je tri puta u sedam dana, a ispod jedne petine samo jednom nedeljno.

Kako se čini, većina žena veruje da je monogamija najbolji životni izbor. Čak 81 odsto učesnica reklo je kako veruje da mogu imati izvrstan i dugoročan seksualni život s istom osobom.

„Rezultati istraživanja šalju zaista pozitivnu poruku o nečemu što mi žene znamo i očekujemo već neko vreme: kako starite i bolje upoznajete svoje telo, možete imati ugodniji seksualni život i osećati se sigurnije u sebe’“, rekla je Amanda Boni iz ‘Natural Cyclesa’, pokretača ovog zanimljivog istraživanja.

Dakle, kad je seksualni život u potanju, čini se da tek nakon 36. rođendana dolazi ono najbolje.

Bonus video:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/krstarica/M.O./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.