OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU LENJA ŽENA, SJAJNO JE ŠTO NEMA PEČENJA: Bez jaja i brašna, ukus podseća na BAJDARE
Torta lenja žena, Foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

recept

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU LENJA ŽENA, SJAJNO JE ŠTO NEMA PEČENJA: Bez jaja i brašna, ukus podseća na BAJDARE

Ovaj desert je dokaz da nije loše biti lenj

Objavljeno:

Zamislite desert koji se priprema bez pečenja, bez jaja, bez brašna, a ukusom vas vraća u detinjstvo i podseća na omiljene bajadere. Takav san postaje stvarnost sa tortom simpatičnog naziva lenja žena, desertom koji dokazuje da se maštovitost i jednostavnost savršeno spajaju u kulinarskom svetu.

Torta lenja žena sastoji se od tri bogata sloja koji se međusobno savršeno dopunjavaju i stvaraju harmoniju ukusa. Prvi sloj je kombinacija mlevenog keksa i čokolade obogaćene svežim sokom od pomorandže, drugi sloj donosi egzotične note urmi i kokosovog brašna, dok treći sloj ovu tortu kruniše bogatstvom orašastih plodova, kakaa i meda. Svaki sloj je priča za sebe, a zajedno tvore simfoniju ukusa koja će zadovoljiti i najzahtevnije ljubitelje slatkiša.

Ono što ovu tortu čini posebnom jeste njena jednostavnost pripreme. Bez potrebe za pečenjem, ovaj recept je idealan za sve one trenutke kada želite nešto brzo, neodoljivo i originalno. Bilo da se radi o iznenadnim gostima, posebnim prilikama ili jednostavno želji za slatkim, torta lenja žena je savršen izbor.

Torta Lenja žena
foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Vreme pripreme:

30 minuta

Sastojci:

300 g posnog mlevenog keksa

350 ml ceđene pomorandže (5 komada)

100 g čokolade za kuvanje

100 g urmi (10 komada)

120 g kokosovog brašna

50 ml vode

350 g badema ili lešnika ili miks

100 ml vode

60 g kokosovog ulja

2 kašike kakaoa

3-5 kašike meda

Torta Lenja žena
foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Priprema:

1. Bademe i lešnike potopite u vodi oko sat.

2. Pleh prečnika 22 cm podmažite kokosovim uljem

3. Pomešajte keks, 250 ml soka od pomorandže i istopljenu čokoladu i ulijte u podmazan kalup. Stavite u frižider da se stegne.

4. Izblendirajte urme, kokosovo brašno i ostatak soka od pomorandže i vodu pa prelijte preko prvog sloja. Vratite u frižuder.

5. Ocedite lešnik i badem te ih izblendirajte s vodom, uljem, kakaom i medom, premažite preko drugog sloja i vratite u fružider da se skroz stegne.

5. Ukrasite po želji.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.