NISTE NI SVESNI ZA ŠTA SVE MOŽE DA SE UPOTREBI SUNĐER: Njegovu HRAPAVU stranu možete iskoristiti na MNOGO NAČINA
Ilustarcija, Foto: Profimedia

savet

NISTE NI SVESNI ZA ŠTA SVE MOŽE DA SE UPOTREBI SUNĐER: Njegovu HRAPAVU stranu možete iskoristiti na MNOGO NAČINA

Sunđeri za pranje sudova su potrošni materijal u kuhinji i menjamo ih u zavisnosti od toga koliko ih koristimo. Nakon što izgubi oblik i istroši se, uglavnom se baca, ali i novi i stari sunđeri mogu biti veoma korisni u domaćinstvu.

Objavljeno:

Na primer, možete koristiti stari sunđer tako što ćete ga konopcem vezati za štap ili dršku metle i njime očistiti teško dostupna mesta u domu. Ili ga možete iseći na tanke kocke i zalepiti na noge nameštaja da zaštitite parket od ogrebotina.

Novi sunđer poslužiće kao odličan jastuk za držanje igle. Ako ga stavite u frižider i pospite sodom bikarbonom, neutralisaće neprijatne mirise.

Sunđer
foto: printscreen/tiktok/cleanwithabbi

Ako idete na put i nosite piće u prenosivom hladnjaku, dobra je ideja da prethodno zamrznete nekoliko sunđera i stavite ih u male plastične kese sa zatvaračem. Stavite ih na dno prenosivog hladnjaka i služiće umesto leda za hlađenje pića.

Takođe, ako sunđer isečete po sredini i u njega ubacite komadić sapuna, dobićete odličan deterdžent.

Sunđer takođe može pomoći ljubiteljima biljaka. Isecite površinu svaki centimetar i ubacite seme u male džepove i natopite ih vodom. Pod ovim uslovima seme će brzo klijati.

Bonus video:

01:38

POTRESNO SEĆANJE MAJKE HEROJA SA KOŠARA NA SINA: Bio je pred ženidbom i pomagao je brata! Evo zašto su ga ratni drugovi OBOŽAVALI!

(Espreso/Krstarica/A.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.