STARE BUGARKE OTKRILE KAKO PRAVE NAJLEPŠU POSLASTICU: Kolač sa 3 čokolade - recept iz novina imaju samo one
Kolač sa tri čokolade, Foto: Printscreen/Youtube/ Amy Kuhinja

OVO JE NEŠTO NAJLEPŠE

STARE BUGARKE OTKRILE KAKO PRAVE NAJLEPŠU POSLASTICU: Kolač sa 3 čokolade - recept iz novina imaju samo one

Stare Bugarke otkrile kako prave najlepši kolač sa tri čokolade po receptu iz novina

Objavljeno: 18:13h

Uskoro se bliži Vaskršnji post, pa mnogi koji se pridržavaju još malo mogu da uživaju u mrsnim specijalitetima i poslasticama.

Kod nas kolači i torte su obavezni i to ne samo kada su neke prilike, već naše žene svojim ukućanima kad god imaju vremena naprave nešto što će ih ostaviti bez teksta.

Već smo pisali da su kuglice sa čokoladom, plazmom i lešnikom jedne od najukusnijih, a na sve to i brzo se prave.

Pred vama je sada nešto što najlepše prave Bugarke, a to je kolač sa tri čokolade.

Poslastica koja ostavlja bez daha, nema šanse da se nekome neće svideti.

Priprema kolača sa tri čokolade
Priprema kolača sa tri čokoladefoto: Printscreen/Youtube/ Amy Kuhinja

Recept i sastojci su tu:

krem sir - 600 g Filadelfija

keks - 220 g

crna čokolada - 200 g

sveže mleko - 150 ml

mlečna čokolada - 200 g

Podloga za kolač sa tri čokolade
Podloga za kolač sa tri čokoladefoto: Printscreen/Youtube/ Amy Kuhinja

bela čokolada - 200 g

Za preliv:

sveže mleko - 3 kašike

crna čokolada - 50 g

kravlji maslac - 30 g

Čokolada preko podloge
Čokolada preko podlogefoto: Printscreen/Youtube/ Amy Kuhinja

Za posipanje:

zlatni štapići

Priprema:

U odgovarajućem kalupu, na unutrašnje zidove se postavlja streč folija kako bi se čokoladni kolač lakše uklonio.

Keks umočen u zagrejano sveže mleko su poređani na dnu.

Druga čokolada preko kolača
Druga čokolada preko kolačafoto: Printscreen/Youtube/ Amy Kuhinja

Bela čokolada se topi u mikrotalasnoj pećnici 1, 5-2 minuta, u zavisnosti od njene snage. Dobro promešajte, da bude bez grudvica. Dodati 200 g krem sira Filadelfija, mešati dok ne postane homogena smesa. Preliti preko prvog reda keksa.

Zatim sledi drugi red natopljenog običnog keksa.

Na isti način se istopi i mlečna čokolada, pomeša sa krem sirom Filadelfija i prelije preko keksa.

Bela čokolada preko tamne čokolade
Bela čokolada preko tamne čokoladefoto: Printscreen/Youtube/ Amy Kuhinja

Slično se pravi i poslednji sloj - ređa se keks natopljen svežim mlekom i prelivaju mešavinom istopljene crne čokolade i krem sira.

Kolač bez pečenja završimo redom natopljenog keksa, prekrivamo stranicama streč folijom i stavimo u frižider na 12 sati.

Crna čokolada preko bele čokolade
Crna čokolada preko bele čokoladefoto: Printscreen/Youtube/ Amy Kuhinja

Zatim se prebaci (obrne) u odgovarajući tanjir i prelije otopljenom čokoladom sa maslacem i svežim mlekom u mikrotalasnoj.

Pomešajt dve vrste čokolade i čačkalicom napravite šaru na kolaču sa tri čokolade.

Kolač sa tri čokolade na tacni
Kolač sa tri čokolade na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ Amy Kuhinja

Kolač sa tri čokolade sam pospite zlatnim štapićima.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.