OVA 3 CVETA NOSE JAKU SIMBOLIKU U FEBRUARU, KO IH BUDE ZASADIO NEĆE SE POKAJATI: Evo šta vam DONOSE U ŽIVOT
Cvet ljubičice, Foto: Printscreen Youtube/Plantteria

morate znati

OVA 3 CVETA NOSE JAKU SIMBOLIKU U FEBRUARU, KO IH BUDE ZASADIO NEĆE SE POKAJATI: Evo šta vam DONOSE U ŽIVOT

Svaki mesec ima svoje cveće, a u februaru to su ova tri cveta. Smatraju se posebnim i nose simboliku koja vas neće ostaviti ravnodušnim.

Objavljeno:

Februar jeste mesec ljubavi, ali je i mesec u kom cveće ima posebno značenje. Zato ako želite da ovih dana iznenadite nekoga poklonite mu „cveće za februar“. Reč je o ljubičici, perunici i jagorčevini, a evo zašto se oni smatraju posebnim baš drugog meseca u godini.

Svaki mesec ima svoje cveće, a februarsko su ljubičica, perunika i jagorčevina.

Ljubičice

Iako nisu toliko popularne kao ruže, ljubičice su impresivne cvetne biljke na svoj način. Na latinskom je nazvana ljubičica ili viola kao referenca na tradicionalne ljubičaste latice cveća. Ali da li znate da ovi mirisni i delikatni februarski cvetovi takođe cvetaju u beloj, žutoj, krem i plavoj boji?

Ovo cveće simbolizuje vernost ljubav, istinu, odanost, poniznost. Nežno je i dekorativno, a dom unosi posebnu energiju svojim ljupkim laticama, prenosi zena.blic.rs.

Perunika

Perunika simboliše nadu, veru, strast, čistotu i nevinost. Ovaj ukrasni cvet cveta u nekoliko boja, uključujući plavu, ljubičastu, žutu, belu, narandžastu, crvenu, ružičastu, braon, pa čak i crnu. Irisi su, generalno, simbol nade, elokvencije, vere, komunikacije i mudrosti.

Ljubičasti cvetovi perunike označavaju mudrost i kompliment, dok plavi irisi predstavljaju nadu i veru. Žuti su, pak, simbol strasti. I slično belom cveću uopšte, beli cvetovi perunike označavaju čistoću i nevinost.

Jagorčevina

Primule ili jagorčevine su višegodišnje biljke iz porodice Primulaceae
Primule ili jagorčevine su višegodišnje biljke iz porodice Primulaceaefoto: Printscreen / Wikipedia

Primule ili jagorčevine su višegodišnje biljke iz porodice Primulaceae, dok su ruže iz botaničke porodice Rosaceae. Ranocvetajući peršun daju šarene cvetove u belim, žutim, lila, crvenim i smeđim nijansama.

Naklonost i mlada ljubav su simboli ovoga cveća.

BONUS VIDEO:

02:50

UVODI SE RED U JAVNE NABAVKE, OVE STVARI VIŠE NEĆE PROLAZITI! Urednica Biznis portala o novom zakonu: Cena više nije presudna

(Espreso/ Krstarica/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.