PROVERITE KOLIKO SU VAM UŠI STARE I KAKAV VAM JE SLUH: Poslušajte ove zvukove SAZNAJE koliko DOBRO ČUJETE (VIDEO)
Uvo, Foto: Printscreen/Youtube/Business Insider

morate da znate

PROVERITE KOLIKO SU VAM UŠI STARE I KAKAV VAM JE SLUH: Poslušajte ove zvukove SAZNAJE koliko DOBRO ČUJETE (VIDEO)

Sve što treba da uradite je da pokrenete video i pritisnete pauzu kada više ne čujete zvuk

Objavljeno:

Godine i starenje donose neke neminovne promene u naš život. Naime, kako starimo, postaje nam teže da čujemo određene frekvencije.

Upravo zato je platforma Hearing Health Eargim kreirala test zasnovan na akademskoj studiji koja meri koliko dobro naše uši hvataju visoke zvukove.

Sve što treba da uradite je da pokrenete video i pritisnete pauzu kada više ne čujete zvuk. Frekvencija tona koji korisnici mogu da čuju, merena u hercima (Hz), koristi se za procenu starosti korisnika koji čuje. Za najtačnije rezultate, test treba obaviti sa slušalicama.

Pogledajte i kako je žena dobila infekciju jer je loše čistila uši.

Uvo, Uši, Bol
foto: Profimedia

Naša slušna dob treba da bude bliska našoj biološkoj dobi. Međutim, nedavna analiza rezultata jedne verzije ovog testa pokazala je da polovina ispitanika (47 odsto) između 16 i 35 godina ima sluh koji je stariji od njihovog biološkog uzrasta. Prosečna razlika u godinama između njihovog sluha i biološke starosti bila je 13 godina.

Prirodni opseg za ljudski sluh je od oko 2.000 do 20.000 Hz. Većina ljudi u početku može čuti zvukove do 20.000 Hz. Oni mlađi od 30 godina trebalo bi da čuju frekvencije do 16.000 Hz. U dobi od 31 do 40 godina, većina nas će moći da čuje do 12.500 Hz. Sluh vremenom opada i u dobi od 60 do 70 godina obično možemo čuti do 8.000 Hz.

Gubitak sluha je jedan od najvećih faktora rizika za demenciju koji se može promeniti i snažno je povezan sa lošim mentalnim zdravljem i kognitivnim padom.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.