MARIJA JE ZBOG OVOG PIĆA DOŽIVELA 116 GODINA ZDRAVA KAO DREN: Nije imala nijednu OPERACIJU ni BOLEST, evo i ZAŠTO
Baka, Foto: Printscreen/Instagram/guinnessworldrecords

paŽnja

MARIJA JE ZBOG OVOG PIĆA DOŽIVELA 116 GODINA ZDRAVA KAO DREN: Nije imala nijednu OPERACIJU ni BOLEST, evo i ZAŠTO

Marija se udala 1931. godine i ima troje dece, 11 unučadi i 13 praunučadi.

Objavljeno:

Svi bi želeli da saznaju tajnu dugog i srećnog života, a koga drugog poslušati nego osobe koje su pregurale stotu godinu.

Tajna dugovečnosti je kombinacija genetike, zdravog života, ali drugih stvari, o čemu govori teorija o dugom životu zvanično najstarije žene na svetu. Možda će vas nasmejati, ali i naterati da nešto promenite.

Špankinja Marija Branjas, rođena u Americi, ima 116 godina i najstarija je osoba na svetu 2023. godine, nakon smrti sestre Andre koja je imala 118 godina i preminula u januaru. Pre tri godine je baka Marija prebrodila korona virus. Svirala je klavir do 108. godine, a sada živi u staračkom domu u Kaliforniji i komunicira preko platforme za kucanje zbog oštećenog sluha, inače to joj je jedini zdravstveni problem

Na pitanje šta je recept za dugovečnost, Marija ima veoma jednostavan odgovor: „Biti srećan i imati dobru genetiku“. Baka Marija kaže i da se treba držati dalje od toksičnih ljudi. Dodaje i da je važna ishrana – svakog dana pije prirodni jogurt. „Uvek sam jela malo, ali sve, i nikada se nisam držala nikakvog režima ishrane. Nisam bolovala ni od kakve bolesti niti sam bila na operaciji“, izjavila je.

„Red, spokoj, dobra povezanost sa porodicom i prijateljima, kontakt sa prirodom, emocionalna stabilnost, bez briga, bez žaljenja, puno pozitivnosti i držanje dalje od toksičnih ljudi“, navodi Branjas kao razloge za svoju dugovečnost.

Marija se udala 1931. godine i ima troje dece, 11 unučadi i 13 praunučadi.

04:11

BAKA MILENA 60 GODINA NIJE OTIŠLA KOD LEKARA! Nakon pisanja Kurira dobila je veliku pomoć, ali jedna stvar joj MNOGO NEDOSTAJE

(Espreso/Najžena/Vesna Vukadinović/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.