NE BACAJTE PARE NA BOTOKSE STAVITE OVU PRIRODNU NAMIRNICU I BIĆETE ZATEGNUTE KAO PRAĆKA: Ovo niste ni sanjale
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

MORATE ZNATI

NE BACAJTE PARE NA BOTOKSE STAVITE OVU PRIRODNU NAMIRNICU I BIĆETE ZATEGNUTE KAO PRAĆKA: Ovo niste ni sanjale

Ovo je prirodni botoks koji momožete smai da odradite kod kuće

Objavljeno: 19:40h

Prvi znakovi starenja su bore, pigmentacija i mrlje od sunca. Osim što godine čine svoje, stručnjaci navode da i drugi faktori utiču na to da koža stari, a među njima su genetika, sunce, pušenje i alkohol. Prema Romi Sumskiene, višem estetskom terapeutu iz Londona, stres takođe ima veliku negativnu ulogu u starenju kože. A mnogi možda neće poverovati i prekomerno vežbanje predstavlja jedan vid stresa.

Kako Roma navodi, koža je organ poput drugih organa i ona oseća stres pa bi trebalo da bude prioritetna u našoj borbi protiv starenja. Naravno, većina žena se danas okreće botoksu i drugim preventivnim načinima podmlađivanja kože, međutim, stručnjaci navode da postoji rutina koja ne zahteva mnogo vremena niti troškova, a koja će podmladiti vašu kožu i vratiti joj mladalački sjaj. Evo šta vam je činiti:

Lice, Žena
foto: TikTok printscreen/tastendash

Napravite masažu lica

Većina nas je pognuta nad tastaturama i telefonima po ceo dan i vrat i ramena nisu jedini koji osećaju napetost. Roma napominje da naše lice zapravo nosi najviše napetosti, piše britanski San.

Najbolji način da se lice izmasira je nanoseći serum, praviti brze pokrete u pravcu nagore jer to stimuliše cirkulaciju. Tako se oslobađa i napetost koja često dovodi do glavobolje i bolnih očiju i vilice. Preporučuje se da se masaža radi oko 30 sekundi, a da onda da štipate lice 30 sekundi i to obrve palcem i kažiprstom od vrha nosa do obrva.

Očistite lice

Čišćenje je izuzetno važno kako ujutru tako i uveče zbog šminke koju tokom dana nanosimo ali i zbog zadržavanja prljavštine na površini kože. Ukoliko ne uklonimo šminku, Roma otkriva da to začepljuje naše pore i može dovesti do lošeg tena. Dobri sastojci za čišćenje su oni koji uključuju glicerin jer on je dobar za hidrataciju kao i hijaluronsku kiselinu koja zadržava vlagu u koži.

Piling

Piling mnogi preskaču, a on je važan jer uklanja suvu i mrtvu kožu ostavljajući glatku i besprekornu podlogu za nanošenje šminke.Piling pomaže i da se izjednači tekstura kože. Najbolji piling za masnu kožu je onaj koji sadrži salicilnu kiselinu jer uklanja masnoću i čisti pore. Za normalnu ili suvu kožu okrenite se mlečnoj kiselini koja ide malo dublje.

Bonus video: Sale Tropiko izjava

03:44

Sale Tropiko izjava

(Espreso/Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.