NAPRAVITE DOMAĆE KOBASICE KOJE ĆE BITI UKUSNIJE OD BILO KOJIH KUPOVNIH: Jedan sastojak im daje POSEBAN ŠMEK
Kobasice, Foto: Profimedia

recept

NAPRAVITE DOMAĆE KOBASICE KOJE ĆE BITI UKUSNIJE OD BILO KOJIH KUPOVNIH: Jedan sastojak im daje POSEBAN ŠMEK

Kod kuće možete napraviti ukusne kobasice sa belim vinom i to bez veštačkih dodataka

Objavljeno:

Priprema kobasica kod kuće bolja je opcija nego kupovina, ako imate vremena i uslova. Domaće kobasice ne sadrže nikakve veštačke dodatke, a mogu biti mnogo ukusnije od kupovnih.

Priprema domaćih kobasica može biti izazovna, posebno zbog ledenog mesa i guranja u crevo, ali ako imate pomoć neće vam pasti teško. Danas vam donosimo fantastičan recept za domaće kobasice i to sa belim vinom.

Kobasica
Kobasicafoto: Profimedia

Sastojci:

6 m creva za kobasicu

3 kg mlevene govedine i svinjetine (odnos 40:60)

1 šolja belog vina

3 kašike suvih biljnih začina

1 kašika korijandera u prahu

1 kašika kima u prahu

1 kašika tucane paprike

20 g soli

1 kašika mlevenog bibera

Recept za domaće kobasice sa belim vinom:

Kobasice
Kobasicefoto: Profimedia

Meso za domaće kobasice i oprema koju koristite moraju biti hladni. Govedinu i svinjetinu stavite minimum 1-1,5 sat u zamrzivač i ohladite posudu najmanje 30 minuta preupotrebe. Crevo potopite u toplu vodu (oko 30-40°C), najmanje 1 sat pre upotrebe.

Izvadite 1/2 mesa iz zamrzivača i izrežite na deblje komade. Stavite u ohlađenu posudu, a preostalo meso iseckajte na komade oko 4cm, pa ih stavite u mašinu za mlevenje mesa. Preko mlevenog i isečenog mesa pospite so, biber, suve biljne začine, korijander, kim, tucanu papriku. Sjedinite sastojke za domaće kobasice i ostavite da odstoje oko 1 minut, a potom dodajte belo vino, pa mešajte rukama sve sastojke dok se dobro ne sjedine.

Pokrijte meso i ohladite ga ponovo. Meso nagurajte u crevo, pa ga uvijte na više mesta (u zavisnosti od dužine kobasice koju želite da dobijete). Svaku domaću kobasicu pojedinačno izbockajte na nekoliko mesto da ne bi pucale pri pečenju. Pecite u plehovima oko 60 minuta na 180°C, ocedite potom višak tečnosti, okrenite domaće kobasice sa belim vinom i pecite još 5 minuta. Ostatak koji ne planirate da pojedete u skorije vreme možete čuvati u zamrzivaču. Pročitajte i kako se prave domaće kobasice.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.