VODINSTALATER OTKRIO DA OVIH 10 STVARI NIKAKO NE SMEJU U WC ŠOLJU: Pola SRBIJE ih baca, a to garantuje POPLAVU
Wc šolja, Foto: Krzysztof Zabłocki / Panthermedia / Profimedia

Obratite pažnju

VODINSTALATER OTKRIO DA OVIH 10 STVARI NIKAKO NE SMEJU U WC ŠOLJU: Pola SRBIJE ih baca, a to garantuje POPLAVU

Vodoinstalater je upozorio šta treba izbegavati

Objavljeno:

Iako se možda čini logičnim da se u wc šolju baca samo toalet papir, mnogi ljudi tamo bacaju i druge stvari.

1. Papirne maramice i ubrusi

Iako naizgled deluju kao toalet papir, ove proizvode ne bi trebalo bacati u wc šolju. Maramice i kuhinjski papirni ubrusi izrađeni su od tvrđeg papira nego toalet papir i teže se razgrađuju i tope u vodi. Ako ih često bacate uwc šolju mogu da se zapuše cevi.

2. Pesak za mačke

Na nekim pakovanjima peska za mačke stoji da je reč o proizvodu koji se može baciti u wc šolju, ali nemojte to da radite. Mačji pesak može biti vrlo štetan jer se ne rastvara u vodi i ostaje u cevima. Tamo će se nagomilavati i može ih zapušiti.

Menstruacija, Tampon, Tamponi
foto: Profimedia

3. Tamponi

Mnoge žene bacanje tampona i higijenskih uložaka posmatraju kao praktično rešenje, ali stručnjaci upozoravaju da takvi proizvodi mogu zapušiti cevi. A definitivno ne želite poplavu u kupatilu vodom iz kanalizacije!

4. Pelene

Možda će neki novopečeni roditelji pomisliti da je praktično da bebine prljave pelene bace u wc i puste vodu. Ali, upravo je to razlog čestih vodoinstalaterskih intervencija jer uzrokuju začepljenja cevi. Stoga je jednostavnije baciti ih u smeće.

5. Upotrebljeni kondomi

Lubrikanti i plastificirani materijali štetni su za odvode i ako se nagomilaju i zapuše cev, mogu stvoriti ozbiljan problem. Stoga upotrebljene kondome nikad ne treba bacati u wc nego u kantu za smeće.

Kondom
foto: Profimedia

6. Pamučni proizvodi

Možda vam je najlakše da vatu kojom ste skinuli šminku, štapiće za uši i druge pamučne materijale jednostavno bacite u šolju posle upotrebe, ali se oni ne rastapaju u vodi nego se pretvaraju u veliku kuglu koja će vam začepiti odvod.

7. Konac za zube

Ako ste među onima koji redovno zube čiste koncem, imajte na umu da ga nakon korišćenja treba baciti u kantu za smeće, a nikako u toalet. Tanki plastični materijal se neće istopiti u vodi, ali se može zapetljati oko drugih većih otpadaka koje ste bacili u šolju i zapušiti odvod.

8. Hrana

Mnogi misle da je u redu ostatke hrane jednostavno baciti u wc i povući vodu, ali to nije tačno. Koliko god hrana delovala mekano, može se nagomilati, a u kombinaciji s masnoćama zapušiti cev. Bacite je u smeće.

Žvake, Žvaka
foto: Profimedia

9. Žvaka

Nikako ne bacajte u toalet. Ni ona se neće istopiti u vodi nego će u kombinaciji sa drugim otpadom zapušiti cevi. A za takvo otpušavanje će vam biti potrebna profesionalna pomoć.

10. Kosa

Kosu i dlake koje skupite nakon kupanja valja baciti u kantu za smeće, a nikako u toalet. Naime, problem koji ste uklonili iz kade samo ste premestili u toalet i jednom će se sigurno zapušiti.

BONUS VIDEO

04:48

OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

(Espreso/najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.