RECEPT ZA NEMAČKI SPECIJALITET SA JABUKAMA: Jesenji kolač sa hrskavom koricom će vas vratiti u DETINJSTVO
Nemački kolač sa jabukom, Foto: Printscreen/youtube/Home Cooking Adventure

super poslastica

RECEPT ZA NEMAČKI SPECIJALITET SA JABUKAMA: Jesenji kolač sa hrskavom koricom će vas vratiti u DETINJSTVO

Obradujte ukućane vrhunskom jesenjom poslasticom

Objavljeno:

Recept za Nemački kolač sa jabukama nije nimalo komplikovan za pravljenje, a odlično ide uz popodnevnu šolju kafe ili kao desert nakon ručka. Kolači sa jabukama podsećaju na nekada popularne poslastice, a samim mirisom vraćaju nas u detinjstvo.

Recept za još jednu poslasticu sa jabukama možete pogledati ovde.

Sastojci:

  • Za podlogu:
  • 1/4 šolje + 3 kašike putera
  • 1/3 šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 jaje
  • 1,5 šolja brašna
  • 3/4 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • Za punjenje:
  • 4-5 jabuka
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1/2 kašičice cimeta
Nemački kolač
foto: Printscreen/youtube/Home Cooking Adventure

Još:

  • 2/3 šolje brašna
  • 1/4 šolje smeđeg šećera
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/4 šolje putera
  • 1/3 šolje badema u listićima
Kolač sa jabukama
foto: Printscreen/youtube/Home Cooking Adventure

Priprema:

  1. U posudu dodajte puter sobne temperature i šećer, pa umutite mikserom. Ubacite jaje i ekstrakt vanile, nastavljajući da mutite.
  2. Dodajte prašak za pecivo, so i brašno pa mutite dok smesa za podlogu ne postane mrvičasta.
  3. Potom špatulom umešajte, pa premestite u okrugli pleh sa ivicama koje se skidaju po potrebi. Poravnajte testo rukama po dnu i uz ivice tepsije, posipajući po malo brašna kako se ne bi lepila smesa.
  4. Podloga treba da bude oko 4cm debljine. Stavite u frižider da se stegne. Počnite sa pripremom smese tako što ćete pomešati smeđi šećer, brašno, so i cimet.
  5. Promešajte sastojke žicom, pa dodajte puter sobne temperature i viljuškom tapkajte dok ne dobijete mrvičastu strukturu, pa ubacite listiće badema. Potom odložite smesu u fružider. U međuvremenu ogulite koru sa jabuka i isecite u malo deblje listove.
  6. Tako isečene pomešajte u posudi sa limunovim sokom i cimetom. Izvadite podlogu iz frižidera, pa rasporedite jabuke.
  7. Pospite smesom od listića badema i smeđeg šećera. Kolač ispecite na 180°C oko 40-45min. Kada se ohladi možete ga posuti šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/stvarukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.