AKO OVO NE RADITE, MOŽETE DA SE OPROSTITE OD PRAVLJENJA KOLAČA: Samo poslastičari znaju tajnu, evo i koja je
Kolači, Foto: Profimedia

NISTE zNALI

AKO OVO NE RADITE, MOŽETE DA SE OPROSTITE OD PRAVLJENJA KOLAČA: Samo poslastičari znaju tajnu, evo i koja je

Jednostavan korak koji morate uvrstiti sledeći put kada budete pravili kolače kako bi osigurali savršen desert svaki put.

Objavljeno:

Tajne poslastičara često znaju da budu komlikovane, ali ovaj trik je nešto što svako od nas može da primeni kako bi osigurao najbolje moguće kolače. Čak i ako ste iskusni u kuvanju ili pravljenju kolača, nepoštovanje ovog pravila će vas koštati.

Neki ga ne poštuju jer su lenji, drug jer žele da izbegnu dodatno prljanje sudova ali mi vam garantujemo da je vredan dodatnog napora.

Jedan od glavnih razloga kulinarskog neuspeha može da bude i taj što niste odvajali tečne i suve sastojke.

Sastojci, Brašno, Šećer
foto: Printscreen/Youtube/Radine Poslastice

Većina smatra da je ovaj korak nepotreban, jer će i onako svi sastojci na kraju završiti u istoj posudi, ali iskusni poslastičari tvrde da ovo pravilo ne treba dovoditi u pitanje.

U kuvaru „Robicelli’s: a love story, with cupcakes“ objašnjeno je da ne treba sve sastojke ubaciti odjednom jer se neće ravnomerno rasporediti. Navodi se i da je moguće rešiti problem grudvica tako što ćete dodatno mutiti testo, ali će ono zbog toga na kraju biti gumeno i tvrdo.

Brašno odnosno skrob, skuplja se u grudvice kada se navlaži, pa ako ne poštujete pravilo da razdvojite tečne i suve sastojka možete imati grudvice skroba na površini na površini kolača.

01:16

DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.