DOKTORI SE SLOŽILI OKO SE*SA ZA VREME MENSTRUACIJE: Jedna STVAR će oduševiti ŽENE, ali i MUŠKARCE
Intimni odnosi, Foto: Profimedia

Zabavite se

DOKTORI SE SLOŽILI OKO SE*SA ZA VREME MENSTRUACIJE: Jedna STVAR će oduševiti ŽENE, ali i MUŠKARCE

Ukoliko ste se odricali intime sa svojim partnerom tokom onih dana, plašeći se potencijalnih nelagodnosti, rizika ili njegove reakcije, vreme je da naučite kako zapravo vođenje ljubavi utiče na samu menstruaciju kao i šta se zapravo dešava tada u telu žene.

Objavljeno: 17:19h

Imati se*sualni odnos tokom menstrualnog ciklusa nije čudno, neuobičajeno, nehigijenski ili nesigurno, tvrde stručnjaci. Štaviše, može da vam pomogne da se jače povežete sa partnerom.

Pokušajte da primenite predloge koje smo spremili za vas da biste taj period u mesecu pretvorili u nešto čemu ćete se radovati podjednako – vi, vaša vagina i vaš partner.

Oko 20 odsto ljudi redovno praktikuje se*s za vreme menstruacije, a čak i veći broj njih – preko 60 odsto muškaraca i 50 odsto žena nema ništa protiv njega, pokazuju studije.

Ipak, ta se tema često nameće kao tabu, a donosimo vam sve njegove prednosti i nedostatke, jer je izbor na kraju na samom paru.

Menstruacija, Menstralni bolovi, Bolovi u stomaku
foto: Profimedia

Lekari kažu – samo izvolite

Ako je pacijentkinji se*s za vreme menstruacije ugodan i ne oseća bolove – sek*s za vreme menstruacije je sasvim prirodna stvar, kaže dr Tara Reid iz Medicinskog centra za žensku se*sualnost iz Njujorka. Pritom ne treba brinuti oko eventualne tamne krvi i ugrušaka, to je samo starija krv i ćelije endometrija koji se oljuštio. Ipak, kako bi izbegli velika krvarenja, najbolje se suzdržavati od se*sa prvi ili drugi dan mesečnice, zavisno od toga koji je obilniji za ženu, piše Hafington post.

Može skratiti menstruaciju

Sa svakim orgazmom kontrakcije i grčevi ubrzavaju ljuštenje endometrija, što se normalno događa za vreme menstruacije, pa se*s može skratiti menstruaciju ubrzavanjem procesa izbacivanja krvi.

Evo šta muškarci kažu na tu temu...

Redbook prenosi rezultate mini ankete, a odgovori su u najmanju ruku ohrabrujući.

"Sve dok negde u blizini postoji tuš koji je u funkciji - što se mene tiče sve je OK. Kad se uzbudim, potrebno je mnogo, mnogo više da izgubim želju od malo krvi tu i tamo", kaže Kajl (30).

"Meni je to OK. Samo stavimo neki peškir ispod", rekao je Adam (27).

"Nisam naročiti ljubitelj. Radije ću sačekati dok mojoj partnerki ne prođe menstruacija", iskren je Pit (30).

"Nema toga što ne može da se opere", kaže Džejms (29).

03:55

SEKSOLOG ZAPLAKAO U EMISIJI UŽIVO: Zbog čipsa sa ukusom VAGINE?! Kroz te stvari deca trebaju polako da prođu

(Espreso/srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.