AKO IMATE SE*S AFERU NA POSLU TO ZNAČI SAMO JEDNO: Stručnjak otkriva KAKVA OSOBA se krije u vama
Ilustracija, Foto: M-Production / Alamy / Alamy / Profimedia

pažnja

AKO IMATE SE*S AFERU NA POSLU TO ZNAČI SAMO JEDNO: Stručnjak otkriva KAKVA OSOBA se krije u vama

Kancelarijske romanse, ili često nazivane afere, česte su pojave na radnom mestu, a istraživanje brenda "Lovehoney" u SAD-u otkriva da su još učestalije nego što se obično pretpostavlja

Objavljeno:

Prema ovom istraživanju, čak 40 odsto ispitanika je imalo romantičnu vezu ili intimne odnose sa svojim kolegama. Osim toga, 11 odsto ispitanih je bilo u vezi kada su započeli tu aferu sa kolegom, dok je devet odsto bilo u braku.

Stručnjakinja za intimne odnose, Džes O'Rajli, objašnjava da su takve poslovne romanse prilično predvidive. Razlog leži u tome što kolege provode mnogo vremena zajedno na radnom mestu, stvarajući time određeni nivo bliskosti i povezanosti koji često prerasta u romantična osećanja i seksualnu privlačnost. Osim toga, često imaju zajedničke interese, slične godine i nalaze se u sličnim fazama života, što dodatno olakšava razvoj romantike.

Posao
foto: Profimedia

Međutim, O'Rajli naglašava važnost razdvajanja profesionalnih aktivnosti od romantičnih veza na poslu. Preporučuje da se traže druge prilike za komunikaciju i povezivanje umesto flertovanja tokom poslovnih sastanaka ili radnog vremena. Ako postoji uzajamna simpatija, tada će vreme doći da se bolje upoznate i razgovarate izvan radnog okvira.

Stručnjakinja takođe ističe da je važno poštovati odluke kolega ako odbiju da se upuste u romantičnu vezu i da se to prihvati mirno. Poštovanje međusobnih granica ključno je za održavanje profesionalne atmosfere na radnom mestu.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.