JAPANKE SU OTKRILE GUA ŠA KOJI BRIŠE GODINE SA LICA: Izgledaćete MLAĐE za tren oka, PROVERENO radi (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/TinaEngeo

MORATE ZNATI

JAPANKE SU OTKRILE GUA ŠA KOJI BRIŠE GODINE SA LICA: Izgledaćete MLAĐE za tren oka, PROVERENO radi (VIDEO)

Uz ovu masažu izgledaćete mlađe

Objavljeno:

Kineska tradicionalna medicina se poslednjih decenija sve više otvara i u Evropi njene metode postaju sve popularnije.

Jedna od metoda koje su se razvile u kineskom narodnom lekarstvu i tradicionalnom negovanju lepote, jeste i gua ša masiranje lica. Posebna pogodnost ove masaže jeste to što je možete praktikovati sami, kod kuće.

Iako ovaj vid masaže može da se praktikuje na različitim delovima tela, nedavno je postala hit gua ša fejslift masaža. Masažera ima na tržištu u izobilju i nije teško da nabavite svo lični. Gua ša se smatra sjajnim, zdravim i potpuno prirodnim fejsliftingom.

Za gua ša masažu se koristi pločica nepravilnog oblika, napravljena od žada ili rozenkvarca. Ova pločica se koristi za stimulaciju specifičnih energetskih tačaka na licu i telu i upravljanje samom energijom.

Ukoliko izuzmemo spiritualnost, nežno masiranje uz slab pritisak pojačava cirkulaciju, pospešuju limfnu drenažu i efikasno izbacuje toksine iz kože.

U tradicionalnoj kineskoj medicini gua ša metoda se koristi za uspostavljanje protoka životne energije “či”. Za razliku od prilično grubih gua sha pokreta na telu, masaža lica je nežna i namenjena podizanju “šena” lica. Šen je ono što našem licu daje sjaj koji, uled stresa i briga, opada.

Lice
foto: Profimedia

Pored toga što posepešuje cirkulaciju i limfnu drenažu, ova metoda masiranja pročišćava lice, zateže kožu i opušta mišiće. Zadovoljni korisnici tvrde da masaža pruža velčiko zadovoljstvo i osećaj opuštenosti, a pojedini tvrde da je čak efikasna i u borbi protiv zubobolje.

Zašto baš rozenkvarc i žad?

Prema starim kineskim verovanjima, ova dva kristala imaju blagotvorno dejstvo na očuvanje mladosti.

Rozenkvarc je povezan sa srčanom čakrom, a njegova energija se povezuje sa ljubavlju. On donosi osećaj mira i topline, podstiče ljubav prema sebi, oslobađa tenzije i negativnih emocija. Ovaj kamen poboljšava elastičnost kože i ublažava bore. Koristan je i zbog toga što pospešuje prodiranje hranljivih krema i seruma u dubinu kože.

Žad se, sa druge strane, koristi za pročišćavanje i regeneraciju kože. Ovaj kristal zateže i učvršćuje opuštenu kožu, smanjuje bore i podiže opuštene kapke. Koristan je čak i za ublažavanje bora na vratu, ali i oko usana. Umanjuje fleke na licu i staračke pege.

Glavni preduslov za masažu je da dobro i temeljno očistite lice pre prinošenja kristala. Kako bi masažer lepo klizio po licu prvo ga isprskajte tečnošću (ružinom vodicom na primer).

Ovde saznajte koja su najbolja ulja za lice. Masaža treba da traje 3-5 minuta dnevno, a svaki pokret treba da se ponovi najmanje 5 puta sa obe strane lica.

Kako ova masaža izgleda, možete pogledati u videu koji sledi.

Bonus video: BILI SMO KO BRAĆA, TENKOVSKA MINA GA JE RAZNELA U KOMADE NA TIK OD MENE! Jeziva ispovest Arkanovog tigra: RANJEN SAM U LICE

11:37

BILI SMO KO BRAĆA, TENKOVSKA MINA GA JE RAZNELA U KOMADE NA TIK OD MENE! Jeziva ispovest Arkanovog tigra: RANJEN SAM U LICE

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.