PENZIONERI, NIKAKO NE NASEDAJTE NA OVO: Pojavili se uigrani PREVARANTI, evo kako RADE
Penzioner/Ilustracija, Foto: Ana Paunković

VAŽNO

PENZIONERI, NIKAKO NE NASEDAJTE NA OVO: Pojavili se uigrani PREVARANTI, evo kako RADE

Sve te obmane najpre počinju naivno, telefonskim pozivima

Objavljeno:

Udruženje za zaštitu potrošača objavilo je na svom Tviter nalogu upozorenje na novu prevaru u Srbiji a na meti su opet penzioneri.

– Oprez! Od besplatne masaže do magične prostirke od 1.000 evra! S obzirom da je unuk advokat pripravnik, proizvod je vraćen na adresu predatora, prema odredbi Zakona o prodaji na daljinu, a krivična prijava ide ovih dana, pa ćemo je objaviti- piše u objavi sa fotografijama mejla koji su dobili od jednog potrošača.

– Želim da Vas obavestim o problemu sa kojim se susrela moja baka kao potrošač. U toku prethodne nedelje kontaktirana je putem telefona od strane nepoznate žene iz kol centra pa je tom prilikom upitana za godine, zdravlje, sa kim živi itd… Tom prilikom su joj ponudili i besplatnu masažu saznavši da ima bol u leđima – piše na fotografijama i nastavlja:

– Dana 21. 8. joj se na vratima kuće pojavila žena predstavljajući se kao doktorka u penzijii i da dolazi u vezi pređašnjeg poziva. Međutim, i ne pominjući masažu od starta je počela da joj daje neke proizvode, jastuke, prostirke… koje je odmah odbila jer sa penzijom od 20.000 dinara ne može da priušti bilo kakve proizvode, ali izvesna doktorka je rekla da je to poklon za nju i ne treba ništa da plaća ponovivši to više puta uz uslov da ne priča nikome pa ni svojoj deci kao i da potpiše nekoliko papira.

1 / 3 Foto: Nenad Kostić

Potrošač kaže i da je naivna žena koja ima 90 godina potpisala misleći da dobija poklon.

– Dana 23. 8. na njenu adresu stiže račun iz jedne firme na iznos 123.590 dinara, čime je jasno dovedena i održavana u zabludi čime je izvršeno krivično delo prevare iz člana 208 Krivičnog zakonika. Ovim putem želim da vas obavestim o problemima potrošača i zamolim da reagujete svojim sredstvima. Mi ćemo svakako podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu – zaključuje se u mejlu, a prenosi Kurir.

Prevaranti raznih vrsta koji navodno nude poklone a ustvari vrše nedozvoljenu prodaju podmećući ugovore starijim osobama i penzionerima u talasima haraju gradovima Srbije, a ovo je samo jedan od najnovijih pokušaja obmane.

Sve te obmane najpre počinju naivno, telefonskim pozivima, ili obilaskom od vrata do vrata, uz nuđenje raznih besplatnih pogodnosti ili poklona, a kada se žrtva „nanjuši“ ona biva opelješena podmetanjem ovakvog ugovora.

Bonus video:

05:20

POVEĆANJE MNOGO ZNAČI PENZIONERIMA Šantić: Mnogi penzioneri rade dodatno kako bi pregurali mesec

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.