OVE POZE IZ KAMA SUTRE SU JEDNOSTAVNE ZA IZVOĐENJE: Zapalite SPAVAĆU SOBU, jednu SVI obožavaju da rade
seks, Foto: Profimedia

18+

OVE POZE IZ KAMA SUTRE SU JEDNOSTAVNE ZA IZVOĐENJE: Zapalite SPAVAĆU SOBU, jednu SVI obožavaju da rade

Način na koji je shvaćena u zapadnom svetu, prilično je izobličen i pojednostavljen, jer Kama sutra je i knjiga filozofije o etici i estetici i osim seksualnih položaja, prilično se odnosi i na sve drugo

Objavljeno:

Kama sutra je drevni indijski vodič kroz umeće vođenja ljubavi, koji je napisao filozof Vatsjajana – tekst na sanskritu je mnogo više od priručnika za seksualnu gimnastiku i tiče se razmene energije među partnerima, povezivanja na suptilnim duhovnim nivoima i međusobne bliskosti i intime.

Način na koji je shvaćena u zapadnom svetu, prilično je izobličen i pojednostavljen, jer Kama sutra je i knjiga filozofije o etici i estetici i osim seksualnih položaja, prilično se odnosi i na sve drugo – od urbanog života do državnosti, od parfema do održavanja bašte. To izobličenje donelo je prvo izdanje Kama sutre u engleskom prevodu, koje je krajem devetnaestog veka priredio kolonijalni entuzijasta Ričard Barton, želeći da prikaže senzualnost Istoka, bez njene istorije i filozofije.

Seks
foto: West Coast Surfer / Mood Board / / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šta je (sve) Kama sutra

To jeste prvi erotski hinduistički tekst iz 4. veka, napisan na sanskritu i prvi erotski traktat na svetu, podeljen u nekoliko poglavlja, u kojima se ljudima daju saveti kako da uživaju u životnim zadovoljstvima, uključujući i seks. Takođe, tekst podstiče ljude da se bave različitim oblicima umetnosti (nabrojana su 64 oblika), kao što je kuvanje, muzika, aranžiranje cveća, kako bi iskusili dublje oblike zadovoljstva. U samo jednom delu, Kama sutra se bavi pozama u seksu, odnosno umetnošću vođenja ljubavi i u tome je prilično detaljna, opisujući različite vrste poljubaca sa 64 heteroseksualna položaja za seks.

Čemu nas uči umetnost vođenja ljubavi

Naprednost istočnjačke senzualnosti je pre svega u tome, što su muškarci podučavani da daju prioritet zadovoljstvu žene, fokusirajući se na to da ona doživi vrhunac, pre nego što uopšte i pomisle na svoje zadovoljstvo. Jedno poglavlje se odnosi na uputstva muškarcima kako da ženama pruže zadovoljstvo. Verovalo se da će brak biti bolji ako je žena zadovoljna (ona neće bespotrebno trošiti muževljev novac) i da će muškarac imati više samopouzdanja ukoliko ume da zadovolji ženu, pa će mu i posao bolje ići, ili će biti bolji ratnik.

Celo poglavlje posvećeno je i istopolnim parovima, koje je izostavljeno u gotovo svim prevodima Kama sutre, što takođe spada u deo izobličenog evropskog shvatanja ovog drevnog spisa. Takođe, autor nudi savete svima – devicama, momcima i devojkama, muškarcima i ženama, o zavođenju, pa čak i o tome kako zavesti tuđu ženu ili kako zavesti starijeg muškarca, izmamiti mu novac i zatim ga se osloboditi…

Brojne opcije koje promovišu emocionalnu intimnost partnera putem dodira i fizičke veze, sadrže opise i ilustracije položaja, od kojih smo izdvojili neke koje sigurno možete da izvedete i koje možda već praktikujete (ako ne, svakako treba da ih isprobate).

Kama sutra seks-poze

Poza 69

Kama sutra govori o stvaranju, davanju i primanju zadovoljstva, a oralni seks je jedan od boljih načina da to izvedete sa partnerom. Podignite predigru na viši nivo, praktikujući pozu 69. Lezite na leđa, tako da partner legne preko vas sa glavom među vašim nogama, dok je njegov penis na dohvat vašim ustima. Isprobajte više varijanti (on dole, vi gore) i uglova (bočni položaj), kako biste otkrili koja vam varijante ove poze najviše odgovara.

Kama sutra poza licem – u lice

Ovo je sedeća poza, koju možete izvesti na krevetu, fotelji, stolici, pa čak i u automobilu i vrlo je prisna. Muškarac sedi, a vi ga opkoračujete – čvrst zagrljaj vam omogućava da održite ravnotežu (ukoliko nema naslona) i ostanete priljubljeni celom gornjom polovinom tela. Ovo je poza koja ograničava pokrete samo na kukove – uglavnom vaše, dok vam partner pruža oslonac i može vam doneti snažne i produžene orgazme.

Poza perece

Ova zabavna poza sa preplitanjem udova je zapravo prilično udobna i lako izvodljiva – treba da legnete na bok oslonjeni na ruku i podignete jednu nogu, kako biste omogućili partneru da objaši vašu ležeću nogu i onu podignutu prebaci preko svog kuka. To daje zanimljiv ugao u kome muškarac prodire frontalno, dok ste vi okrenuti bočno. Slobodnim rukama se možete milovati i dodirivati i možete se gledati.

Kaubojka sa osloncem

Ako inače volite da budete u dominantnom položaju (jer tako najbrže dolazite do snažnog orgazma), verovatno ste već isprobali različite varijante kaubojke. Kama sutra predlaže bolji oslonac koji pružaju partnerova savijena kolena – tako ste nagnuti ka partneru (koji može ustima dohvatiti vaše grudi), a možete mu i leći na grudi i prisno ga zagrliti dok upravljate pokretima kukova.

Seks
foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Kama sutra poza – lotos

U originalnom tekstu ova poza se naziva Padmasana, kao u jogi. Partner sedi u lotos-položaju, a vi ga opkoračujete, tako da ga obgrlite nogama – kao da i sami sedite u lotos-pozi, samo sa partnerom među nogama. Da biste održali ravnotežu jedno drugo držite u čvrstom zagrljaju. Ovaj položaj je vrlo prisan i u njemu se možete trljati o partnerovu karlicu (jer su pokreti gore-dole ograničeni), a stimulacijom klitorisa na ovaj način, možete doći do dvostrukog orgazma.

Noge na ramenima

Ovo je dobar izbor ako niste naročito fleksibilni, jer je potrebno da se samo malo izvijete u struku.

Dok partner kleči između vaših nogu, lezite na leđa i podignite noge na njegova ramena, omogućavajući mu da vas privuče i prodre u vas. Ovo možda nije najbolji način da počnete seks, ali u ovu pozu glatko možete preći iz misionarske poze, ne prekidajući kontakt.

Kama sutra položaj delimičnog mosta

U engleskoj interpretaciji ovaj položaj se zove „Pinball Wizard“ (čarobnjak flipera), asocirajući na rok operu Tommy, u kojoj glavni glumac na ovaj način prilazi fliperu i postiže maksimalne rezultate. Dakle, lezite na leđa, dok partner kleči (u visokom položaju) među vašim nogama, oslonite se na lopatice, ruke i vrhove prstiju dok se izvijate u položaj sličan mostu, u kome vas partner pridržava za kukove i privlači sebi. Vaši pokreti su ograničeni u ovom položaju, a partner može vaše prodirati napred-nazad, ili trljati vaše kukove o svoju karlicu, odnosno, može kombinovati ove pokrete u zaista dubokoj penetraciji. Ovo je jedan od zahtevnijih i napornijih položaja za oboje, koji možete upotrebiti za završnicu, kada ste oboje dovoljno uzbuđeni i blizu vrhunca. Mnoge žene svedoče da u ovom položaju redovno doživljavaju snažne orgazme i da im se posebno dopada dominacija partnera i osećaj prepuštanja.

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/ Easy life)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.