KADA ČUJETE KOLIKO JE ZDRAVO IMATI REDOVAN SE*S UPRAŽNJAVAĆETE GA ČEŠĆE: Evo kako ODNOSI utiču na vas
Ljubav, Foto: Profimedia / Jacob Lund / Alamy / Alamy /

pažnja

KADA ČUJETE KOLIKO JE ZDRAVO IMATI REDOVAN SE*S UPRAŽNJAVAĆETE GA ČEŠĆE: Evo kako ODNOSI utiču na vas

Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi intimni odnosi trebali biti redovni, idealno svakodnevni

Objavljeno:

Stručnjaci i doktori su više puta istakli zdravstvene prednosti vođenja ljubavi, ali postavlja se pitanje - da li je to bezbedno i preporučljivo činiti svakodnevno? Odgovor na ovo pitanje zavisi od mnogo faktora, uključujući libidu i seksualne želje svakog partnera, kao i odnos u kojem se nalaze.

Važno je shvatiti da nema apsolutnog rizika u praktikovanju svakodnevnih intimnih odnosa, kako piše "Entertainment Times".

Seks
foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Međutim, treba obratiti pažnju na nekoliko ključnih aspekata. Pre svega, važno je razmotriti prirodu veze i koliko su partneri uključeni jedno u drugo, ali i da li poštuju pravila koja se odnose na zaštitu od prenošenja polno prenosivih infekcija. U slučaju slobodnih veza u kojima oba partnera imaju odnose s drugim ljudima, može postojati veći rizik od prenošenja bolesti ili neželjene trudnoće, što može dovesti do osećaja nesigurnosti u seksualnom odnosu.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi intimni odnosi trebali biti redovni, idealno svakodnevni. Redovni odnosi mogu pomoći podizanju nivoa hormona povezanih s dobrim raspoloženjem, dok istovremeno smanjuju nivo hormona povezanih sa stresom i anksioznošću. Takođe, redovni intimni odnosi mogu doprineti boljem snu i poboljšanju cirkulacije, te otpuštaju hormone koji jačaju imunitet.

Seks
foto: West Coast Surfer / Mood Board / / Shutterstock Editorial / Profimedia

Studije su pokazale da ljudi koji imaju intimne odnose više od dva puta nedeljno imaju manji rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Stručnjaci s Univerziteta Džon Hopkins naglašavaju da intimni odnosi, umesto da štete, zapravo imaju pozitivan učinak na srce, naročito kod muškaraca koji vode ljubav bar dva puta nedeljno i žena koje iskazuju zadovoljstvo svojim seksualnim životom.

Međutim, važno je takođe biti pažljiv i prepoznati indikacije kada bi trebalo razmisliti o smanjenju učestalosti intimnih odnosa. Ako se pojave bolovi u prsima, otežano disanje, problemi s nepravilnim otkucajima srca ili simptomi probavnih problema, treba prekinuti intimne odnose i potražiti medicinsku pomoć. Vođenje ljubavi pri visokim temperaturama takođe može dovesti do određenih posledica i pažnja treba biti posvećena očuvanju zdravlja u takvim situacijama.

48:09

MAJKE I SNAJKE S04E105

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.