9 najzdravijih namirnica na svetu + najbrži recepti sa njima (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

kašika po kašika

9 najzdravijih namirnica na svetu + najbrži recepti sa njima (FOTO) (GIF)

Sve veći broj ljudi pokušava da sa brze hrane pređe na zdravu ishranu, ali mnogi uopšte ni neznaju šta su to zapravo zdrave namirnice
Objavljeno: 09:49h

7. Obrano mleko

Obrano mleko sadrži 9 esencijalnih sastojaka među kojima je kalcijum, B vitamin koji je dobar za neurološke funkcije i D vitamin koji je dobar u borbi protiv raka. Brz recept: Odviknite se od bele kafe ili uobičajene šoljice mleka i začinite ovaj napitak ekstraktom vanile i cimetom.

foto: Thinkstock

8. Borovnica

Ovo super voće bogato je vlaknima, izvrstan je antioksidans i izuzetno je korisna za jačanje krvnih sudova. Borovnice su i odličan izvor vitamina C, bioflavonoida, folne kiseline, kalijuma, kalcijuma i gvožđa. Brz recept: Sladoled od vanile ili jogurt prelijte ovim ukusnim voćem i dobili ste zdrav desert.

foto: Giphy

9. Bulgur

Bulgur je napola skuvana, osušena i zdrobljena mešavina više vrsta žitarica bogata gvožđem, fosforom, cinkom, manganom, selenom, magnezijumom, kalijumom i B vitaminom. Odlično utiče na vaš sistem za varenje, a pomaže i kod opstipacije, divertikuloze debelog creva, srčanih bolesti i raka. Brz recept: Baš poput pirinča, testenine i kinoe, bulgur je ukusan i neutralan prilog koji se može kombinovati uz sva jela.

foto: Thinkstock

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.